Pražské Divadlo Na zábradlí chystá operetu o psychoanalytikovi Sigmundu Freudovi

Pražské Divadlo Na zábradlí chystá operetu o psychoanalytikovi Sigmundu Freudovi 

Poslední říjnový večer bude na jevišti pražského Divadla Na zábradlí patřit autorské inscenaci Davida Jařaba s titulem Freudovo pozdní odpoledne, která divákům přiblíží počátky psychoanalýzy.

Po zářijové premiéře Zlaté pláže přináší Divadlo Na zábradlí další novinku v repertoáru. Druhou premiérou podzimní sezóny se stane autorská hra Davida Jařaba, který se zároveň ujal režie. Freudovo pozdní odpoledne zavede diváky do Vídně na sklonku 19. století, kde se zrodila psychoanalýza pod vedením Sigmunda Freuda.

Slavný vědec tehdy začal zkoumat spojitost mezi hysterickým chováním svých pacientů a traumatickými zážitky z jejich dětství. Zneužívání dětí však v jeho éře bylo stále ještě tabu, kvůli čemuž byl Freudův objevný fenomén ve veřejném prostoru nastolen až o více než půlstoletí později s určitými kontroverzemi panujícími dodnes.

Do hlavních rolí režisér obsadil Janu Plodkovou, Václava Vašáka, Miloslava Königa, Jiřího Černého, Petru Bučkovou nebo Anežku Kubátovou v alternaci s Annou Fialovou. Nejbližší reprízy po premiéře se uskuteční 16. a 20. listopadu.

Divadlo Na zábradlí chystá také speciální doprovodný program s bezplatným vstupem nazvaný Úrodná půda, který publiku nabídne divadelní zážitky spojené výhradně s konkrétními představeními. Jednou za čtrnáct dní budou tamní půdní prostory hostit diskuze nebo setkání s tvůrci. 17. října se diváci můžou těšit na debatu ke hře Mýcení z pera Thomase Bernharda, o dva týdny později je čeká večer věnovaný arteterapii a dramaterapii k novince Freudovo pozdní odpoledne.

Foto: Divadlo Na zábradlí

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!