e-SALON se koná navzdory koronaviru, ekologická auta opět zaplní letňanské výstaviště

e-SALON se koná navzdory koronaviru, ekologická auta opět zaplní letňanské výstaviště 

Vyhlášený nouzový stav a s ním spojená epidemiologická opatření se nedotknou veletrhů, v letošním roce se proto uskuteční veletrh čisté mobility e-SALON. Od dvanáctého do patnáctého listopadu budou v prostorách PVA EXPO PRAHA Letňany k vidění elektromobily, hybridní i vodíková auta.

Výjimku z aktuálních vládních nařízení, která omezují konání hromadných akcí, mají mimo jiné také veletrhy a výstavy. Třetí ročník e-SALONU se tedy nakonec uskuteční, a to od čtvrtka 12. do neděle 15. listopadu za platných hygienických opatření jako nošení roušek, dezinfekce prostor a regulace počtu návštěvníků v jednotlivých sektorech.

Veletrh představuje novinky z oblasti ekologických vozů, na listopadovém e-SALONU se s nejnovějším vozovým parkem představí automobilky Škoda, Volkswagen, Mercedes, Hyundai, KIA, Renault, Ford nebo třeba Mazda. Tesla chystá předvést revoluční elektrický CYBERTRUCK.

Kromě prohlížení si návštěvníci můžou elektronické novinky také vyzkoušet. „Návštěvníci oceňují hlavně možnost testovacích jízd, které v tak bohaté formě na veletrzích podobného typu nebývají obvyklé. V testovacím parku je průřez tím nejzajímavějším, co svět ekologických vozů nabízí,“ uvedla ředitelka veletrhu Jana Nosálová.

Doprovodný program nabídne rozmanitě zaměřené odborné konference, ať už o inteligentní ekologické dopravě ve městech, nebo o budoucnosti elektromobility. Leitmotivem diskuzí tentokrát bude aktuální otázka: Jak si automobilový svět poradil s rokem 2020, který přinesl nové plánované i neplánované výzvy?

Foto: e-SALON

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!