Filmový říjen: nový Pinocchio, dánský pohled na alkohol i dokument o Karlu Gottovi

Filmový říjen: nový Pinocchio, dánský pohled na alkohol i dokument o Karlu Gottovi 

V říjnu se diváci dočkají nové adaptace slavné italské pohádky o oživlé loutce, skandinávského snímku Chlast či biografického dokumentu o Karlu Gottovi. Novinky chystá třeba i streamovací služba Netflix.

Scenárista Aaron Sorkin, jenž má na kontě Oscara za životopisné drama Sociální síť a podepsán je i pod seriálem Newsroom, se u nového snímku Chicagský tribunál zabývajícím se protesty v USA v roce 1968 ujal i režie. Film bude od 16. října dostupný na streamovací službě Netflix.

O nejnovější adaptaci dětské knihy Pinocchiova dobrodružství z pera italského literáta Carla Collodiho se postaral Matteo Garrone, který do titulní role řezbáře Geppetta obsadil oscarového herce Roberta Benigniho. Recenzi poslední filmové verze slavného příběhu čtěte zde

Novinka od režiséra viktoriánské romance Daleko od hlučícího davu i katastrofického filmu Kursk Thomase Vinterberga se věnuje teorii, že se každý člověk narodí s určitou dávkou alkoholu v krvi. Severské drama se všeříkajícím názvem Chlast zamíří do tuzemských kin 8. října.

Intimní pohled na život snad nejznámějšího domácího zpěváka Karla Gotta přináší v dokumentárním snímku Karel režisérka Olga Malířová-Špátová. Diváci jej budou moci zhlédnout od 15. října v kinech.

Tipy na další filmy, které se v říjnu objeví v českých kinech a na VOD platformách, najdete ve videu od redakce Informuji.cz.

Foto: Film Europe

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!