Proudcast s Kristýnou Podzimkovou: Role milenky není ve společnosti nikdy sympatická

Proudcast s Kristýnou Podzimkovou: Role milenky není ve společnosti nikdy sympatická  

Do kin vstoupil očekávaný snímek natočený na motivy knihy Radky Třeštíkové Bábovky. Jednu z hlavních rolí si v něm zahrála herečka Kristýna Podzimková, která byla také dalším hostem našeho Proudcastu. “Bábovka musí být vláčná a šťavnatá, tak snad je takový i film,” říká v rozhovoru.

Kristýna Podzimková si ve filmu Bábovky zahrála Rebeku, která se ocitla jako milenka v manželském trojúhelníku a marně čeká, kdy jí dá její milý přednost před svou manželkou. “Je to taková trpitelka. Nemyslím si, že by jí bylo v té pozici dobře,” představuje svou roli. Bude její postava divákům sympatická? “Myslím, že ve společnosti není role milenky nikdy sympatická. Ale některé ženy se v ní možná najdou a zjistí, že ten příběh mají podobný, takže díky tomu sympatická někomu budu,” odpovídá.

Ještě před tím, než dostala nabídku na roli ve snímku Bábovky, nahrála Kristýna Podzimková jednu z kapitol audioknihy. Věděla tedy do čeho jde. Usnadnilo jí to rozhodování, jestli roli přijmout? “Nejsem zrovna herečka, která by toho měla spoustu na výběr. Takže když něco přijde a když je navíc film do kina, tak po tom sáhnete. Pokud to tedy není něco, s čím bych se opravdu nechtěla ztotožňovat. Ale takových případů je velmi málo. Takže když mi to nabídli, tak jsem měla radost. Nezvažovala jsem, jestli do toho jít nebo ne. Ale děkovala jsem za práci,” vysvětluje.

Kromě Bábovek na sebe v posledních letech upozornila také ve snímku Poslouchej nebo ve dvoudílném filmu Metanol, který byl natočen podle skutečných událostí. “Film se mě poměrně dotkl, protože pocházím z Moravy. Ne že bych znala lidi, kteří byli v té kauze namočení nebo měli následky. Ale bylo to samozřejmě velké téma, které se řešilo. Navíc jsem věděla, že ztvárňuji postavu, která si tím prošla a která se na to může v televizi dívat,” říká Podzimková, “ta role mi sedla jako prdel na hrnec. Přečetla jsem si scénář a hned jsem věděla, o co jde. Což se mi stává málokdy, že bych to hned chápala se vším všudy.”

Diváci mohli herečku vidět také v seriálu HBO Bez vědomí. “Když mě zavolali, že mám tu roli, tak jsem opravdu vykřikla nahlas. To je sen. Myslím, že v Česku není lepší produkce než HBO. Jsem ráda, že se mi to stalo jednou. Kdyby se mi to stalo ještě dvakrát, byla bych samozřejmě o to víc šťastnější,” směje se Kristýna Podzimková. Chtěla by se po mateřské vrátit spíše k filmu nebo k divadlu? Jak vnímá negativní recenze? A chybí jí v Praze rodné Valašsko? Odpovědi najdete v našem Proudcastu!

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Kristýnou Podzimkovou: Role milenky není ve společnosti nikdy sympatická
 

Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!