Filmové a seriálové tipy, týden #39: Požehnané Bábovky, porce seriálů i další Holmes

Filmové a seriálové tipy, týden #39: Požehnané Bábovky, porce seriálů i další Holmes 

Nový kinotýden nabízí online festival seriálů, filmovou adaptaci Radky Třeštíkové, Murphyho další netflixovský kousek nebo Holmese s hříšným knězem. Sychravé počasí volá po kulturním programu uvnitř. Co zvolíte vy?

Bábovky

Do kin vstoupila očekávaná adaptace knihy Radky Třeštíkové Bábovky. Z několika literárních příběhů vybral režisér Rudolf Havlík několik a do ústředních rolí obsadil přední české herce. Jak ale píšeme v naší recenzi, na plátně autor nabízí jen ploché a jednobarevné postavy. V celkovém měřítku to znamená, že snímek jako celek působí dojmem, že v něm jsou samí zlí muži na jedné straně a na druhé trpící ženy, které si od nich z většinou neznámých důvodů nechávají ubližovat. Celé hodnocení najdete zde.

Corpus Christi

Corpus Christi je uváděn jako jeden ze zásadních artových filmů roku. Dílo Jana Komasy v hlavní roli s Bartoszem Bieleniou si premiéru odbyl na Letní filmové škole v Uherském Hradišti a do programu ho aktuálně zařadil i posunutý Febiofest. Největší úspěch ale zaznamenal ve světě. Získal nominaci na Oscara v sekci nejlepší zahraniční film a pyšní se i oceněním z festivalu v Benátkách nebo Festiwalu polskich filmów fabularnych v Gdyni. Příběh pojednává o Danielovi, který se i přes hříchy mládí chce stát knězem. Když je propuštěn, ujímá se shodou okolností tamní farnosti a chce naplnit své nové poslání. Máme hodnocení!

Enola Holmes (Netflix)

Sherlocka již bylo dost, nyní přichází mladá Enola Holmes, která dokáže při pátrání po své nezvěstné matce přechytračit dokonce i své geniální bratry – Sherlocka a Mycrofta. Vedle Millie Bobby Brown se diváci dočkají také Henryho Cavilla, Sama Claflina, Heleny Bonham Carter nebo Fiony Shaw. Snímek měl jít původně do kin, tyto plány však jeho tvůrcům překazila koronavirová epidemie a letos v dubnu získal distributorská práva Netflix.

Kluci z party (Netflix)

Narozeninovou párty v americkém New Yorku na sklonku šedesátých let naruší nezvaný host a opilecká hra. Sedm gayů se tak musí vypořádat s potlačovanými city a nepříjemnými pravdami. Producent Ryan Murphy (Hollywood, Ratched) nabízí další kus pro streamovacího giganta Netflix v rámci dlouhodobé spolupráce. Ve snímku sází hlavně na ústřední trojici herců Jim Parsons, Zachary Quinto a Matt Bomer. Bude úspěšný i tentokrát? I to se dozvíte v naší recenzi.

Serial Killer

Populární Serial Killer se poprvé koná online. Celý program bude v průběhu šesti festivalových dní dostupný na portálu DAFilms zdarma. Organizátoři se totiž museli přizpůsobit současné situaci ovlivněné hygienickými omezeními. Diváci se mohou těšit na čtyři programové sekce: Mezinárodní panorama, Fokus na Velkou Británii, Soutěž seriálů střední a východní Evropy a také to nejlepší ze současných webseriálů. Celkem bude v online programu uvedeno šestadvacet seriálů, které si registrovaní užijí až do neděle 27. září.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!