Nejnovější články » Soutěže

SOUTĚŽ: Vězňova žena a Černá a purpurová. Vyhrajte knihy inspirované událostmi z druhé světové války

23.9.2020,

Dva milostné příběhy protkané nacistickým terorem, román Vězňova žena od Maggie Brookes a Černá a purpurová autora Wojciecha Dutky vyšly nedávno v českém překladu. Zasoutěžte si s námi o knížky!

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Skutečný vztah židovské vězeňkyně v koncentračním táboře Osvětim a důstojníka SS je jedním z nejneobvyklejších milostných příběhů z dob nacistického Německa. Vznikl podle něj dokumentární snímek v produkci britské televize BBC, divadelní opera i román z pera polského literáta Wojciecha Dutky pod názvem Černá a purpurová.

Obdobnou tematiku nabízí próza Vězňova žena od britské spisovatelky Maggie Brookes, v němž opět figuruje nesourodý pár. Protagonisty autorčina příběhu jsou spojenecký válečný zajatec a venkovská dívka ze střední Moravy, kteří se snaží uprchnout mimo nacistické území.

Chcete vyhrát publikace Vězňova žena a Černá a purpurová? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x2 knihy.

Soutěžní otázka:

Ze kterého města ležícího nedaleko česko-polské hranice pochází spisovatel Wojciech Dutka?

A) Bílsko-Bělá

B) Katovice

C) Vratislav

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz. Výherce vyhlásíme v pondělí 12. října. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Albatros Media