Televizní Emmy ovládla realistická komiksovka Watchmen, komedii kraloval kanadský Schitt's Creek

Televizní Emmy ovládla realistická komiksovka Watchmen, komedii kraloval kanadský Schitt's Creek 

Americká televizní akademie udělila ceny tomu nejlepšímu z loňské seriálové a filmové tvorby. Takzvané Pandemmys byly bez diváků, ceny se předávaly vítězům doma.

Dvaasedmdesátý ročník amerických televizních cen Emmy ovlivnila pandemie koronaviru. Ceremonie měla sice svého moderátora Jimmyho Kimmela, ale samotné sošky putovaly k vítězům domů a nominovaní se připojovali do přenosu virtuálně. Slavnostní večer opanovalo drama Watchmen, které získalo celkem 11 cen. V závěsu za ním skončil kanadský sitcom Schitt’s Creek s devíti soškami včetně té pro nejlepší komedii. Dramatem roku je Succession.

V herekých kategoriích uspěla Catherine O'Hara, českým divákům známá jako matka Kevina ve filmové sérii Sám doma. Za sitcom o zkrachovalé zámožné rodině Schitt's Creek obdrželi cenu jeho tvůrci otec a syn Eugene a Daniel Levyové, druhý jmenovaný i za režii či scénář. Eugena mohou znát fanoušci jako starostlivého otce z pubertální série American Pie. Královnami dramatu jsou Regina King s Watchmen a Zendaya, která ve čtyřiadvaceti letech jako vůbec nejmladší herečka v historii získala cenu za hlavní roli. Ztvárnila Rue Bennett v seriálu HBO Euphoria.

Jediný nominovaný Čech, zvukař Juraj Mravec jako člen týmu životopisného seriálu The Crown Emmy nezískal.

Ceremoniál se nesl i v duchu politických vzkazů. Objevovaly se odkazy na boj s pandemií, hnutí Black Lives Matter nebo nadcházející prezidentské klání. Výše si můžete pustit úvodní monolog ve zdánlivě plném sále nebo se podívejte, kolik loňských hitů jsme trefili ve výběrovce my. Kompletní výsledky ve všech kategoriích najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!