Smutný podzim bez vína? Velké akce se ruší, menší vinobraní jsou stále ve hře

Smutný podzim bez vína? Velké akce se ruší, menší vinobraní jsou stále ve hře  

Milovníky vína letos čeká velmi smutný podzim. Tradiční vinobraní, která nabízí nejen gurmánské zážitky, se kvůli koronavirové epidemii ve velkém ruší. Chybět budou i každoroční klasiky, jako je Pálavské vinobraní, Znojemské historické vinobraní, Mělnické vinobraní či vinobraní na hradě Karlštejn. Některé akce ale stále ‚drží‘ a ročníku 2020 se nechtějí vzdát. Kam tedy vyrazit náležitě oslavit svátek vína?

Vinobraní Nechory (19. září 2020)

Chcete zažít skutečně tradiční vinobraní? Tak vyrazte do Nechor, na starou viniční horu, která je doslova obklopena vinnými sklepy. Vinobraní se zde uskuteční v sobotu 19. září. „Průvod krojované chasy, která nese ozdobenou horu devatero kvítím, vyjde od kulturního domu ve 14.00 směrem k Nechorám," přibližují organizátoři. Chybět nebude krátký program se zpěvy a tanci ani přehlídka místních souborů.   

Hlohovecké vinobraní (19. září 2020)

Již v sobotu 19. září proběhne v Hlohovci 14. ročník tradičního vinobraní. Návštěvníci se dočkají burčáku, vín od místních vinařů, ale také bohatého kulturního programu. K pití vinného moku zahrají kapely Poletíme?, Hrzda, I.V.M. či CM Kamenica. Vstupenky budou k prodeji na místě, a to za 200 korun. Děti do 12 let mají vstup zdarma.

Svatováclavské vinobraní Kadaň (26. září 2020)

Mší svatou v Kostele Čtrnácti svatých pomocníků odstartuje v sobotu 26. září v 9.00 Svatováclavské vinobraní v Kadani. Organizátoři připravují i profesionální degustace, otevírání hory a samozřejmě cimbálovou muziku. Návštěvníci si budou moci prohlédnout výstavu zaměřenou na vinařství na kadaňsku, celý areál zahrad i průběh zpracování hroznů, tedy jejich mletí, odzrnění, rmutování a lisování. Samozřejmě vše se sklenkou vína, burčáku či vinného moštu.

Sedlecké vinobraní (26. září 2020)                                    

Na své vinobraní se těší také Sedlec. Návštěvníky láká na lisování hroznů, prodej burčáku, ochutnávku vín i na gastronomické pochutiny. „K dobré náladě bude hrát cimbálová muzika Jožky Šmukaře. Přijďte se pobavit, zatančit, ochutnat nějakou specialitu z grilu. K dobré náladě jistě přispěje i naše vínko,“ zvou organizátoři. Sedlecké vinobraní proběhne 26. září, startuje v 10.00.

Valtické vinobraní (3. října 2020)

Tradičního vinobraní se prozatím nevzdávají ani Valtice. Vinařství CHÂTEAU VALTICE a Střední vinařská škola připravují akci, kde budou moci návštěvníci ochutnat mladá vína, sekty i burčák. Chybět nebude ani kulturní program, o který se postarají folklorní spolky i hudební hosté. Součástí vinobraní, které proběhne 3. října, bude i tradiční krojovaný průvod či vinařská tombola.

Vrbovecké vinobraní (31. října 2020)

Jedno z posledních vinobraní proběhne v sobotu 31. října ve Vrbovci. „Ve vinici U kapličky, ve sklepní ulici a v otevřených sklepech slavíme poslední říjnovou sobotu největší vinařskou událost – ukončení sklizně,“ lákají organizátoři. Program zahrnuje průvod vrboveckých radních v dobovém oblečení či lisování posledního hroznu. Samozřejmě nebude ani tady chybět víno, burčák, mošt, zpěv a cimbál.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Smutný podzim bez vína? Velké akce se ruší, menší vinobraní jsou stále ve hře Smutný podzim bez vína? Velké akce se ruší, menší vinobraní jsou stále ve hře Smutný podzim bez vína? Velké akce se ruší, menší vinobraní jsou stále ve hře
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!