Nick Cave na jeden večer svým hlasem omámí diváky v kinech

Nick Cave na jeden večer svým hlasem omámí diváky v kinech 

V podvečer pátého listopadu si charakteristický baryton podmaní nejen tuzemská kina. Na plátně si fanoušci užijí záznam koncertu Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace.

Intimní atmosféru tvoří pouze tklivé tóny klavíru a osamocený zpěvák za ním. Jeho kouzlo je ale nesporné, a tak není pochyb o tom, že půjde o niterný zážitek. Ve sto osmnácti minutách se umělec vrátí k rané tvorbě Bad Seeds, nezapomene ani na své působení v kapele Grinderman a dostane se také na skladby z posledního alba Ghosteen. Mezi jednou básní a dvaadvaceti písněmi se objeví například Into My Arms, Higgs Boson Blues nebo Palaces of Montezuma a také naprostá novinka nazvaná Euthanasia.

Koncert Cave původně vysílal v červenci tohoto roku online do celého světa všem, kteří si koupili vstupenky. Reagoval tak na karanténní opatření znemožňující živá vystoupení. Kritika nešetřila slovy chvály.To nejchmurnější a zároveň nejkrásnější vystoupení, které kdy Cave odehrál,“ napsal na jeho adresu The Telegraph.

Záznam jedinečného večera dostal na starost kameraman Robbie Ryan, veřejnosti známý například prací na rodinném drama Marriage Story. Verze, která se objeví na plátnech kin je oproti původní streamované obohacena o čtyři doposud nezveřejněné scény. Snímek bude následovat také deska. Ta vyjde dvacátého listopadu, a to jak na klasickém CD či streamovacích platformách, tak i na vinylové desce.

Fotografie: datescloud.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hrají:

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!