Proudcast s Denisou Dovalovou: Namalovala jsem obraz, který je odrazem mého nitra. Jím jsem se intuitivně řídila při přípravě své nové kolekce

Proudcast s Denisou Dovalovou:  Namalovala jsem obraz, který je odrazem mého nitra. Jím jsem se intuitivně řídila při přípravě své nové kolekce  

Letošní ročník Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku ovlivnila jako většinu kulturních akcí koronavirová pandemie. Milovníci módy se tak dočkali hned dvou sloučených sezon populární přehlídky v termínu od 4. do 11. září v prostorách kláštera sv. Gabriela. Na akci předvedla svou fashion show také módní návrhářka a designérka Denisa Dovalová, s kterou jsme natáčeli další díl našeho Proudcastu.

Na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku představila Denisa Dovalová svou novou kolekci pro jaro a léto 2021. Dopadla pro ní show tak, jak chtěla? „Nedopadla, bylo tam spoustu momentů, kdy jsem si říkala, kéž bych na to mohla mít více času. Kvůli koronaviru a bezpečnostním opatřením nefungovaly věci, které běžně fungují, takže to bylo dost náročné,“ odpovídá módní návrhářka a designérka z magisterského programu módy na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Pro Mercedes-Benz Prague Fashion Week nakonec připravovala kolekce dvě, a to kvůli přeložení termínu kvůli koronaviru. Nakonec představila jen tu novější. „Ze situace kolem koronaviru jsem byla smutná, neviděla jsem smysl něco připravovat, protože jsem nevěděla, kdy to bude. Tři měsíce jsem na to nesáhla, takže jsem se rozhodla, že už chci naplno řešit kolekci novou. K té předchozí se chci ale ještě vrátit, ale spíš jen pro komerční účely, ne pro show,“ vysvětluje Denisa Dovalová.

Nová kolekce vychází z uměleckého směru informel, který se zaměřuje výhradně na expresivní impulzy samotného autora. Inspirována byla obrazem, který vytvořila sama návrhářka. „Vychází z mých vnitřních pocitů. Je to taková automatizovaná kresba, kterou když člověk maluje, tak spíš intuitivně než záměrně. Takže jsem takhle namalovala obraz, který je takovým náhledem do mého nitra. Tím jsem se intuitivně řídila i při vytváření této kolekce,“ přibližuje designérka.

To, že se chce stát módní návrhářkou, věděla už od školky. „V noci, když jsem nemohla usnout, tak jsem si představovala různé šaty, co bych jednou chtěla ušít. Ve fantazii jsem se k nim pak pořád vracela. Když jsem byla malá, přála jsem si být slavnou módní návrhářkou. A tak to ve mě zůstalo,“ dodává Denisa Dovalová. Jak to probíhá v zákulisí módní show? Co vše se může pokazit? A jak dlouho trvá, než značka začne vydělávat? Odpovědi najdete v našem Proudcastu!

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Denisou Dovalovou:  Namalovala jsem obraz, který je odrazem mého nitra. Jím jsem se intuitivně řídila při přípravě své nové kolekce
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!