MBPFW FW20 a SS21: Úterní přehlídka plná květin a barevná kolekce Vandy Jandy

MBPFW FW20 a SS21: Úterní přehlídka plná květin a barevná kolekce Vandy Jandy 

Poslední přehlídkový den Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku zahájil Jiří Kalfař, následovaly přehlídky Vandy Jandy, Petry Balvínové, Michaely Hriňové. Jako poslední představila svoji kolekci značka ODIVI.

JIRI KALFAR

Jiří Kalfař, úspěšný návrhář, který byl mimo jiné úspěchy zařazen například na Forbes seznam 30 pod 30, ohromil nejen něžnou kolekcí dámských i pánských modelů, ale i úžasným prostředím. Přehlídku perfektně doplnily květiny, klavírní doprovod a vodopád. Samotné modely se nesly většinou ve světlých barvách a byly doplněné o třpytivé detaily. Kalfař sázel na transparentnost, a to jak na jemných látkách a krajce, tak ve svých názorech – show zakončila modelka nesoucí magazín Vogue s nápisem “We should not be hypocrats” a samotný návrhář s trikem “There is no excuse for animal abuse”.

VANDA JANDA

Full time diva Vanda Janda odprezentovala v polovině posledního přehlídkového dne patnáct modelů. Přehlídku odstartovala maskulinní saka s velmi výraznými rameny doplněná o sukně či upnuté legíny. Dále Vanda představila originální sety plných kraťasů a zkrácené mikiny a saka a celou kolekci zakončila ikonickými pompézními šaty s výrazným výstřihem a sukní. šaty byly poseté malými pírky, jež se při chůzi ladně vlnily a dodávaly tak šatům notnou dávku elegance. Celá kolekce hrála zářivými letními barvami.

TIQE BY PETRA BALVÍNOVÁ

Petra Balvínová, která pod svou značkou Tique tvoří vícenež 15 let pravidelně 2 kolekce ročně představila v úterý 20 dámských šatů. Lístkové motivy a detaily jsou už roky Petřiným rukopisem a ani letos nechyběly, navíc byla celá kolekce doplněna o živé květiny, jež modelky nosili v rukou a jež ilustrovali téma celé kolekce – ŽIVOT. Ke kolekci patřily i originální šátky vytvořené ve spolupráci s Jankou Letkovou a které můžete zakoupit za 2990 CZK.

AIM BY MICHAELA HRIŇOVÁ

Michaela Hriňová překvapila letošní přehlídkou každého, kdo tvorbu její značky AiM sleduje už dlouho– byla totiž mnohem méně rocková a “drsná”. Michaela se totiž nechala inspirovat ženskostí a silnými ženami. Ženami, které v sobě nesou lehkost bytí, svobodu, rebelství, nestandartní krásu, nespoutanost, tajemno a zkrátka se nebojí být samy sebou. V kolekci nechyběly oversized bundy, saka, ani masivní pásky a zářivě červené rty.

ODIVI

Konfekční značka ODIVI soustředící se na upcycling netradičně představila více než 40 modelů. Na rozdíl od klasického catwalku vtrhli modelové tvořeni influencery, zpěváky a umělci na molo, kde se nakonec shromáždili uprostřed a poté po jednom odešli, což zamezilo spoustě lidem modely si pořádně prohlédnout. K přehlídce se vázal i následující happening v Green Point Smíchov. Zakladatelka Iva Burketové přetvořila několik sak a vzniklo tak spoustu originálních a udržitelných modelů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Klášter sv. Gabriela

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!