MBPFW FW20 a SS21: Pondělí okořenil Lukáš Krnáč s burleskní show

MBPFW FW20 a SS21: Pondělí okořenil Lukáš Krnáč s burleskní show 

V pondělí svoji tvorbu představili mladí návrháři Martin Kohout, Hana Frišonová, Natálie Dufková, Dominika Kozáková a Jakub Patka. Taneční a módní show ve spolupráci s burleskními tanečnicemi divákům nabídl Lukáš Krnáč a celý den zakončila přehlídkou značka Pietra Filipi.

MARTIN KOHOUT

Módní návrhář Martin Kohout na molo přivedl domeček rozbitých panenek. Návrhářský samouk, který se v roce 2018 stal výhercem soutěže Van Graaf Junior Talent. Kromě spíše uměleckých modelů využitelných na přehlídku představil i řadu outfitů s komerčním potenciálem. Kohout do svých šatů zakomponoval pro něj již typické balónové rukávy a volány. K vidění byly outfity z něžné bílé krajky, v světle růžových a modrých tónech. Krokem vedle byly pouze vyztužené sukně kulatého tvaru, které i na krásných štíhlých modelkách vypadaly nelichotivě. P5esto jsou šaty od Martina Kohouta snem mnohé ženy.

HANA FRISONSOVA

Mladá návrhářka Hana Frišonová ve své tvorbě kombinuje tradici s futurismem. Její letošní prezentovaná kolekce upoutala barevnou provázaností a uceleností. Barevný potisk připomínající fimo hmotu vynikl nad ostatními. Část modelů designérky evokoval vizi budoucnosti, zatímco některé outfity připomínaly soupravy z 80. let, které známe z mladí či od našich maminek. Výraznými a zároveň běžně nositelnými kousky jsou sako a kalhoty z mužské části kolekce. Nemůžeme se dočkat dalších modelů z tvorby Hany Frišonové.

NANICHE BY NATALIE DUFKOVA

Studentka posledního ročníku UMPRUM, Natálie Dufková představila v pondělí kolekci plnou romantických šatů, která je zároveň první kolekcí její značky NANICHE. Sama návrhářka ji popisuje jako romanticky surrealistickou, cíleně dívčí a se silným vztahem k tradicím i přírodě. Zajímavý byl opakující se detail mohutné mašle zavázané okolo krku a výrazné třpytivé náušnice.

DOMINIKA KOZAKOVA

Excentrická tvorba Dominiky Kozákové je už tradiční součástí pražských týdnů módy. I letos nás potěšila výraznými střihy, barvami a materiály. Outfity byly skvěle doplněny zajímavými pokrývkami hlavy a výrazným make-upem, který si Dominika vždy plánuje sama – tentokrát obličeje modelek a modelů zdobili motýli. Kousky z kolekce byly hned po přehlídce k zakoupení na Dominiky afterparty v pražském baru Swim, zároveň můžete navštívit Dominiky studio ve SmetanaQ. 

JAKUBPATKA

Mužská kolekce pod značkou JAKUBPATKA vychází z inspirace pracující třídou v kontextu post-socialistické společnosti. Jejím autorem je slovenský módní návrhář Jakub Patka. Mladý designér teprve v minulém roce ukončil studium na pražské UMPRUM a rovnou se vrhnul na módní tvorbu s vlastní značkou. Ačkoliv se návrháři nedají upřít ambice, jeho ready-to-wear kolekce nebyla v žádném směru inspirativní a spíš než na molo by se hodila do výloh kamenného obchodu. Uvidíme však co brand JAKUBPATKA přinese příště.

LUKÁŠ KRNÁČ PRESENTS MISS COOL CAT

Jestli na světě existuje nějaká jistota, tak je to ta, že mladý návrhář Lukáš Krnáč na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku předvede největší show. Tentokrát v tomto ohledu překonal nejen ostatní návrháře, ale i sebe samého, protože navázal spolupráci s burleskními tanečnicemi z Prague Burlesque Royal – jmenovitě například s Miss Cool Cat, Moninou Nevrlou a dalšími. Pro všechna taneční čísla navrhnul návrhář originální, kvalitní a do detailu promyšlené kostýmy, u kterých myslel na vše – jednoduché sundávání po čas jednotlivých čísel, pokrývky hlavy i pro burlesku potřebné pasties, přikrývky bradavek. Přehlídka Lukáše Krnáče byl opravdový taneční i módní zážitek.

PIETRO FILIPI

„Chtěl bych být tvým srdcem, abych mohl být pořád v tobě,“ zaznělo během lyrické přehlídky české módní značky Pietro Filipi, která se na trhu pohybuje již více než pětadvacet let. Na místo tradičního catwalku před zraky všech proběhla poetická inscenace. Modely se s novou elegantní kolekcí nesoucí rukopis brandu pohybovali volně uprostřed, do toho zněl z reproduktorů hlas a na třech obrazovkách bylo promítáno video, které uměleckým způsobem zaznamenávalo pravou lásku, která bývá sladká i ošklivá. Pietro Filipi si svojí dámskou a pánskou kolekcí vybojovalo pozici elegantní a nadčasové značky. Společně se zajímavě zpracovanou přehlídkou se skvěle vyjímalo mezi kolekcemi prezentovanými na letošním MBPFW.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Klášter sv. Gabriela

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!