Bude letos Praha bez vinobraní? Nabídka se výrazně zužila, metropole o oslavu vína ale úplně nepřijde

Bude letos Praha bez vinobraní? Nabídka se výrazně zužila, metropole o oslavu vína ale úplně nepřijde  

Vinobraní svaté Kláry nebo Vinobraní na Pražském Hradě. Tyto kultovní akce byly letos kvůli koronaviru zrušeny a milovníci vína z metropole a okolí si tak nebudou moci příliš vybírat. Smutnit ale úplně nemusí, protože někteří organizátoři svá vinobraní aktuální situaci přizpůsobili.

Vinohradské vinobraní

Největší oslava vína odstartuje v Praze již tento pátek, tedy 11. září. Vinohradské vinobraní láká hlavně na burčák a kvalitní bílá, červená i růžová vína z Česka i ze zahraničí. Letos se výjimečně uskuteční na pěti lokalitách, a to právě kvůli tomu, aby se lidé neshlukovali na jednom frekventovaném místě. Vinaři tak nabídnou svá vína na Trzích na Jiřáku, na Kostnickém náměstí, v Prague Central Campu, Pod Žižkovskou věží a v Žižkov BeerGarden.

Návštěvníci si budou moci zakoupit degustační skleničku, vyzvednout mapku a udělat si mezi jednotlivými vinnými zastávkami třeba kratší procházku na další z lokalit. Ani 24. ročník Vinohradského vinobraní se neobejde bez doprovodného programu pro děti i dospělé. Dorazí Tomáš Matonoha i jazzová formace Classic Four. Chybět nebude ani cimbálová muzika, divadlo a možná přijde i kouzelník!

Svatováclavské vinobraní

Své vinobraní zatím neodvolala ani Villa Richter. Areál Svatováclavské vinice na Pražském Hradě láká kromě ochutnávek vína z Moravy i Čech také na jedinečný a neopakovatelný výhled na historické jádro města. Kombinace svátku svatého Václava, regionálních pochutin a vinného moku je zárukou příjemně stráveného volného dne.

Vstupné činní 200 korun. V rámci něho dostanou návštěvníci degustační skleničku a tři žetony na základní ochutnávku. Právě žetony v hodnotě 20 korun se stanou oficiálním platidlem vinobraní.

Vinobraní na Grébovce

Tradiční vinobraní v Havlíčkových sadech potěší milovníky révy v komornějším duchu. Vinný a gastronomický program naváže na dlouholetou tradici a jeden z nejkrásnějších pražských parků bude hostit moravské vinaře a stánky s dobrým jídlem o víkendu 19. – 20. září od 12 do 22 hodin. Návštěvníci se na akci dostanou zdarma a kromě vína ochutnají i to nejlepší z mezinárodní kuchyně jako jsou speciality na grilu, mořské plody, italské delikatesy a další.

Vínofest Smíchov, Žluté lázně a Pražská tržnice

Sérii pražských akcí, které se zaměří na víno, chystá MyFest. První z nich se uskuteční 25. a 26. září v ERPET Centru na Smíchově. Ceny vstupenky činí 150 korun, zahrnuje sklenici na víno i welcome drink. První říjnový víkend pak bude patřit Podolskému vinobraní, které proběhne ve Žlutých lázní. Pražská tržnice vínem ožije 9. a 10. září, vstup bude volný.

Kurnatické vinobraní

Kurnatické vinobraní letos slaví jubilejní 10. ročník a chystá skutečně důstojnou oslavu narozenin, která proběhne od 18. do 20. září v městské části Praha – Kurnatice. Svá vína sem přijedou představit vinaři z celé České republiky. Chybět nebude ani dobré jídlo, bohatý program pro děti a dospělé i soutěž o Krále vinařů 2020. Jednodenní vstupenka vyjde na 70 korun. Vstup na všechny tři dny pak na rovnou stokorunu.

Vinobraní v Klášteře

Jedno z vinobraní se uskuteční také na zahradě Domova sv. Karla Boromejského v Praze-Řepích. Sedmý ročník této akce proběhne v neděli 13. září od 14.00 a návštěvníci se kromě vína dočkají také doprovodného programu. Zazpívá Jožka Šmukař či Kamila Kopáčková. Vystoupí rovněž Cimbálová muzika sourozenců Holubových s Jiřím Žigmundem a Folklorní soubor Lučinka.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Bude letos Praha bez vinobraní? Nabídka se výrazně zužila, metropole o oslavu vína ale úplně nepřijde Bude letos Praha bez vinobraní? Nabídka se výrazně zužila, metropole o oslavu vína ale úplně nepřijde
 

Mohlo by se ti líbit...

(1 hodnocení) A co tvé hodnocení?