MBPFW FW20 a SS21: Sobota plná splývavých siluet a kvalitních materiálů

MBPFW FW20 a SS21: Sobota plná splývavých siluet a kvalitních materiálů 

První přehlídkový den Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku započal přehlídkou Daniely Peškové a Denisy Dovalové.Navázala kolekce od značky Imreczeova a Ether. Jan Černý svoji vizi pro jaro a léto 2021 představil na netradiční lokaci. Modelové se prošli po břehu Vltavy na Veslařském ostrově. Celou sobotu zakončilo již tradičně Michael Kováčik a Tereza Vu.

Letošní Mercede-Benz Prague Fashion Week se nesl v odlišném duchu z důvodu sloučení dvou sezón do jedné. Designéři tak mohli představit svoji kolekci Fall/Winter 2020 nebo už rovnou prozradit i vizi pro nadcházející sezónu Spring/Summer 2021. Trošku matoucí tedy bylo, že během přehlídek byly divákům předkládány kabáty i lehké letí šaty. První den uvedli Daniela Pešková, Denisa Dovala, Imreczeova, Ether, Jan Černý, Michael Kovacik a Tereza Vu.

DANIELA PEŠKOVÁ

Daniela Pešková na první přehlídku v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku přinesla elegantní vzdušnou kolekci, jejíž modely přiznávaly a zdůrazňovaly zejména pas. Prim všech modelů hrály kvalitní zvolené materiály, které vybízely k doteku a nesly s sebou příslib pohodlného nošení do teplých dnů. Barevná škála obsahovala zemité a tlumené tóny. Nejzajímavějším kouskem celé Danieliny přehlídky byl lehký splývavý kabát, který měl výrazné rozparky sahající až k průramkům.

DENISA DOVALA

Vize pro kolekci Spring/Summer 2021 mladé návrhářky Denisy Dovalové byla inspirovaná obrazem, který sama autorka namalovala. Obraz vychází z uměleckého směru Informel, který se zaobírá expresivními impulzy autorovy mysli. Denisina malba se objevila jako vzor na jednotlivých modelech i stylingu. Působivé bylo kombinování vzdušných a transparentních s těžšími materiály, kdy designérka například vytvořila pozoruhodný kabát s využití koženky a lehkého šifonu. Zajímavým prvkem bylo využití malby na transparentních návlecích na nohou i rukou, které evokovaly tetování. To je možné vnímat jako představu o posunu v moderní eleganci.

IMRECZEOVA

Přehlídka Zdeňky Impreczeové, která od roku 2007 navrhuje pod svojí značkou IMRECZEOVA, tentokrát nadchla a oslnila. V rámci MBPFW Spring/Summer 2021 představila již klasicky minimalistickou kolekci, tentokrát v ní však hrál prim kostkovaný vzor. Kostkovaný trenčkot s rukávy do zvonu či kabát z koženky a umělé kožešiny byly sen. Možná snad jen prošívaná bunda a sukně připomínala potah staré sedačky.

ETHER

Skvělou kolekci plnou ikonických kousků předvedla Eva Vontorová, která svoji značku Ether založila v roce 2010. Ve své tvorbě se věnuje zejména výrobě luxusních kožených doplňků, u kterých klade důraz na kvalitní zpracování, vytváří však ready-to-wear kolekce. Při této přehlídce propojila obě sféry, kterým se věnuje a diváci měli možnost spatřit úžasné a střihově zajímavé modely doplněné o výrazné a unikátní kabelky doplněné řetězy. Jedním z dechberoucích kousků byly šaty, které zepředu působily jako klasické košilové, zadní část však byla vytvořena z lehkého plisované materiálu. Tato kombinace působila více než dobře.

JAN CERNY

Jan Černý svoji kolekci pro SS21 představil na přírodní lokaci u břehu Vltavy na Veslařském ostrově. Diváci usazení na přírodních kamenných schodech pozorovali catwalk podél břehu menswear kolekce. Jde o doposud největší kolekci, která obsahuje 34 pánských looků. důvodu širokého spektra modelů se liší i dojmy. Některé kousky byly víc než povedené, jmenovitě například oversized pestrobarevné košile, které zavíraly celou přehlídku. Převážná část však působila pouze jako kvalitně promyšlený merch. 

MICHAEL KOVACIK

Původem slovenský návrhář Michael Kovačik každou sezónu oslňuje stylovými elegantními modely, po kterých zatouží každá žena v obecenstvu. Tentokrát kolekce, které dominovala černá barva, připomínala temnou verzi pařížského šermu na molu. Odvážné oblečení zajímavých a lichotivých střihů bylo doplněnou stylingem s černými barety.

TEREZA VU

Rafinovaná a svůdná kolekce spodního prádla designérky Terezy Vu zakončila první přehlídkový den Mercedec-Benz Prague Fashion Weeku. Tereza Vu představila ve své letošní přehlídce již tradiční dokonale padnoucí spodní prádlo. Nechyběly kvalitní materiály, jako krajka či semiš, ani dokonalé účesy a make-up, navozující atmosféru prohýřených nocí. V sobotní přehlídce představila i pánský župan a dlouhé volné kalhoty. Tereza Vu své modely představuje v rámci Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku každým rokem, můžete je ale shlédnout i na Designbloku či Prague Fashion Beauty, zakoupit je můžete v jejím butiku na Letné.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Klášter sv. Gabriela

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!