RockOpera Praha uvedla minulý týden v premiéře Tróju!

RockOpera Praha uvedla minulý týden v premiéře Tróju! 90%

RockOpera Praha uvedla minulý týden v premiéře nové dílo inspirované antickými bájemi. Trója vypráví známý příběh o krásné Heleně, jejím milenci Paridovi, králi Agamemnónovi a trojském koni. Příběh je však v této inscenaci vedlejší - důležité jsou efekty, velká jména a rockově “tvrdá” atmosféra.

Trója je součástí antické série, do níž patří ještě Oidipus Tyranus, 7 proti Thébám a Antigona. Autorkou libreta je opět Pavla Forest a hudby Milan Steigerwald. RockOpera opět láká především na velká jména rockového světa. Roli zlého krále Agamemnóna ztvárnil Kamil Střihavka, pro kterého se jedná o první zápornou roli a zároveň důležité téma. Námět totiž autorům sám navrhnul. 

Operu o svárech mezi antickými bohy, nápadníky krásné Heleny a válečném konfliktu režírovala Irina Andreeva, která v RockOpeře v mnoha dílech účinkuje a režijně se již ujala inscenací Vymítač a Malý princ. Kromě sólistů se v Tróje objevila ještě skupina scénického a historického šermu Burdýři, skupina tanečníků a akrobatů s ohňovou show a pěvecký sbor rockové akademie pod vedením Michaely Květenské

Pokud se na Tróju vydáte, uvidíte a uslyšíte efekt, velké hvězdy českého rockového rybníčku a kvalitní hudbu. Děj se antickou bájí inspiruje, společné jsou především postavy a základní dějová linka.

Trója (foto: Soňa Šerá)

RockOpera slibuje opět  efektní show, takže Tróju si jistě užijete. Zpěváci včetně Kamila Střihavky, Martina Sluky, Daniely Gildenlöw Langrové nebo Honzy Tláskala předvádějí obdivuhodné výkony, šermíři předvádějí efektní bojové scény a akrobaté s fireshows všemu dodávají okázalou atmosféru. Trója je tedy dalším typickým kouskem pro věrné fanoušky RockOpery.

foto: Soňa Šerá

Názor informuji.cz: 90%

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

RockOpera Praha uvedla minulý týden v premiéře Tróju! RockOpera Praha uvedla minulý týden v premiéře Tróju!
 

Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!