Norský saxofonista Jan Garbarek zahraje ve Foru Karlín. Přesunutý koncert se uskuteční zkraje října

Norský saxofonista Jan Garbarek zahraje ve Foru Karlín. Přesunutý koncert se uskuteční zkraje října 

Saxofonista Jan Garbarek měl vystoupit v pražském Foru Karlín už letos v březnu, naplánovaný koncert však přerušila konoravirová epidemie. Přesunuté vystoupení se odehraje první říjnový den a slavného norského jazzmana doplní skupina prvotřídních hudebníků.

Jan Garbarek patří k nejvýznamnějším osobnostem evropského jazzu a právem přitáhl pozornost ke skandinávské scéně. Pravidelně se také vrací do Prahy. Poprvé zde vystoupil před padesáti lety jako doprovodný hudebník zpěvačky Karin Krog. O mnoho let později hrál ve slavném projektu s Hilliard Ensemble, který originálně propojil saxofonové melodie se středověkou vokální hudbou. 

Naposledy mohlo pražské publikum Garbarka vidět v roce 2013, kdy zahrál na Hradě ve triu s kontrabasistou Miroslavem Vitoušem a bubeníkem Trilokem Gurtu. Nyní se sem tento tvůrce originálních jazzových melodií, který pro svou inspiraci neváhá sáhnout i do evropské klasické hudby či lidové skandinávské tvorby, vrací znovu. 

Na koncertě ve Foru Karlín, který měl proběhnout již v březnu, ale kvůli koronavirovým opatřením musel být přesunutý, zahraje společně s Jan Garbarek Group. Skupinu dlouholetých spoluhráčů tvoří německý klavírista, hráč na elektronické nástroje a skladatel Rainer Brüninghaus, indický perkusista a bubeník Trilok Gurtu a baskytarista Yuri Daniels

Forum Karlín bude kvůli hygienickým nařízením rozděleno na dva sektory, z nichž každý bude pro pět set návštěvníků. 

Foto: P&J Music

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!