Vinnetou i vzpomínka na Ennia Morriconeho. FILMharmonie uvede westernový program

Vinnetou i vzpomínka na Ennia Morriconeho. FILMharmonie uvede westernový program  

Vinnetou, Tenkrát na Západě i Poslední Mohykán. Hudba z těchto legendárních snímků rozezní 2. října 2020 pražské Rudolfinum. Kultovní melodie ze známých westernů chystá nejen pro milovníky filmových soundtracků Filmová filharmonie.

Téma western je totiž FILMharmonii velmi blízké. Na toto téma se totiž zaměřila během svého zahajovacího koncertu v dubnu roku 2014. Po šesti letech odehraje westernový koncert znovu. Tentokrát však vymění sál Pražské konzervatoře za Dvořákovu síň pražského Rudolfina, kde vystoupí ve velkém symfonickém obsazení. Do čela 150členného souboru se postaví dirigent Josef Kurfiřt.

“Orchestr spolupracuje s těmi nejlepšími z oboru. Máme velkou radost, že i u příležitosti koncertu Western se na pozici koncertního mistra představí houslový virtuóz David Pokorný,” láká ředitel Filmové filharmonie Matěj Lehár, se kterým jsme si o FILMharmonii povídali v jednom z našich Proudcastů. Chybět nebude ani pěvecký sbor pod vedením Lenky Dandové, který doplní sóloví zpěváci Tereza Hořejšová a Petr Šmiřák. “Je nemyslitelné, aby chyběla ústřední píseň filmu Tenkrát na Západě, kterou si již bez pěveckého sóla není možné představit,” vysvětlují organizátoři.

Program bude vystaven na nejoblíbenějších hitech, ale také na programových novinkách. V Rudolfinu tak zazní hudba z filmů Malí kovbojové, Sedm statečných, Tenkrát na Západě, Poslední Mohykán či legendární Vinnetou. Zastoupeny budou melodie velkých hudebních skladatelů, jako jsou John Williams, James Newton Howard či Alan Silvestri. Ve westernovém programu nemůže samozřejmě chybět ani dílo nedávno zesnulého Ennia Morriconeho.

“Jsem velmi rád, že mohu spolupracovat s mladými nadšenými profesionály. Téma western je pro mě srdeční záležitostí, protože jsme tímto tématem zahájili působení našeho orchestru a vždy pro mě tak bude tím prvním. Jsem rád, že mohu tentokrát program rozšířit o další skladby a program western uvést v Rudolfinu spolu s pěveckým sborem,” dodává Matěj Lehár.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Vinnetou i vzpomínka na Ennia Morriconeho. FILMharmonie uvede westernový program Vinnetou i vzpomínka na Ennia Morriconeho. FILMharmonie uvede westernový program
 

Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!