Náhradní dovolená all inclusive. Divadlo Na zábradlí zahájí novou sezónu na Zlaté pláži

Náhradní dovolená all inclusive. Divadlo Na zábradlí zahájí novou sezónu na Zlaté pláži  

Člověk s hendikepem, který se pro své okolí stává postrachem. To je hlavní hrdina nové crazy komedie Zlatá pláž režiséra Jana Prušinovského, jejíž premiéra se uskuteční 3. a 4. září na improvizované pláži na Anenském náměstí.

„Pro mnohé z nás bylo letos moře vzdálenější než kdy jindy, a proto se část Anenského náměstí na dobu tří dnů promění v hřejivě letní, roztančenou pláž. Můžeme se těšit na oslnivě azurovou hladinu moře, bělostné písečné pobřeží, kokosové palmy, exotickou hudbu a mnoho dalšího,“ vysvětlují pořadatelé. Divadlo Na zábradlí tak odstartuje svou novou sezónu neobvyklým programem, který bude pro veřejnost přístupný zcela zdarma.

Třídenní zahájení sezóny, které se uskuteční od 3. do 5. září, odstartuje slavnostní přeplavání Vltavy. V rámci doprovodného programu nebudou chybět ani koncerty, turnaj v ‚líném‘ volejbale, soutěž o nejlepší hrad z písku nebo lekce aerobiku pod vedením hereček Divadla Na zábradlí. Čtvrteční a páteční program bude patřit ale zejména premiéře nové inscenace Zlatá pláž.

V hlavních rolích se návštěvníci dočkají Jany Plodkové, která ztvární postavu neurotické matky, a Jiřího Vyorálka v roli dobráckého kamioňáka. Plastickým chirurgem i rumunským policistou se stane Petr Čtvrtníček a tváře zbavenou lidskou kreaturu si střihne Jiří Černý. Na scéně se objeví kamion, rumunská policejní stanice i zlatá pláž. Jan Prušinovský hru vytvořil na základě textu scenáristy Jaroslava Žváčka.

„Jarda Žváček mi text Zlaté pláže původně poslal jako námět k filmu. Když přišla nabídka ze Zábradlí, zeptal jsem se ho, zdali by tohle téma nezpracoval jako divadelní hru. Souhlasil,“ vysvětluje režisér Jan Prušinovský, který je divákům znám především díky své filmové tvorbě. Podepsaný je třeba pod snímky Kobry a užovky či seriály Most a Okresní přebor.

„Divadlo funguje na principu souboru, který máte na určitý čas k dispozici. Mě to přijde oproti tomu filmu, kde neustále hledáte a dáváte dohromady herce z různých koutů republiky, vlastně dost osvěžující,“ dodává Prušinovský, „když nastupuji do takového souborového divadla, tak při výběru herců hodně důvěřuji uměleckému vedení. Oni mají nějakou širší vizi o svém divadle, znají svůj soubor. Jsem prostě v trochu jiné pozici, než když točím film, je to jiné a mě to hrozně baví."

Foto: KIVA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Náhradní dovolená all inclusive. Divadlo Na zábradlí zahájí novou sezónu na Zlaté pláži Náhradní dovolená all inclusive. Divadlo Na zábradlí zahájí novou sezónu na Zlaté pláži
 

Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Na zábradlí nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!