Divadlo Gong láká na nové kurzy, folkové koncerty i náhradní pokoronavirová představení

Divadlo Gong láká na nové kurzy, folkové koncerty i náhradní pokoronavirová představení 

Blížící se sezóna 2020/2021 bude pro pražskou scénu Divadla Gong ve znamení nových kurzů pro děti i dospělé, ale také folkové hudby nebo náhradních termínů představení odložených kvůli vládním opatřením.

Kocourfest

Koronavirus nezastaví ani letošní ročník Kocourfestu ve vysočanském klubu Kocour, kde se v sobotu 5. září sejdou příznivci folku z českých končin. Na stage vystoupí Valentines Brothers, Alfik a Krupp Essen, Tereza Jakobová, Jan Řepka, Zdenek Barták spolu s Milanem Karamarovičem nebo Keiko a Pepa.

Jóga pro nejmenší i mládež

Cvičení jógy není určené jen pro dospělé, v Gongu si jej mohou vyzkoušet i děti a teenageři. Od pondělí 14. září mohou do vysočanského Obecního domu docházet školáci, kteří se hravou formou naučí, jak pracovat se svým tělem a získat novou energii. Kromě protažení je čeká i relaxace, uvolnění a správné dýchání. Celkem se uskuteční deset setkání.

Kreslení pro malé i velké

Základní techniky kresby a malby vás ve vysočanském Obecním domě naučí na kurzech začínajících v úterý 15. září, u kterých věk ani předchozí zkušenosti s výtvarnem nehrají roli. Kurz pro dospělý i kurz pro děti zahrnuje práci na klasickém žánru zátiší, ale i moderní abstrakci. 

Náhradní termíny inscenací

Pokud jste měli zamířeno na zrušená jarní představení v Divadle Gong, můžete během podzimu využít náhradních termínů. Nenechte si ujít třeba adaptaci známé knihy Hrdý Budžes autorky Ireny Douskové v titulní roli s Bárou Hrzánovou v neděli 6. září, koncert bluegrassové formace Robert Křesťan a Druhá tráva ve čtvrtek 10. září, crazy komedii A do pyžam! s Lucií Zedníčkovou či Lukášem Langmajerem v pondělí 14. září nebo zábavnou show Zdeňka Izera v pondělí 21. a v úterý 22. září.

Kurzy tvůrčího psaní

Ve středu 16. září startují v Obecním domě ve Vysočanech kurzy tvůrčího psaní, tentokrát nejenom pro dospělé, ale i mladší návštěvníky. Děti ve věku od desíti do patnácti let mohou navštěvovat odpolední kurz a během desítky lekcí si vyzkoušet vytvořit zajímavé hrdiny pro svůj příběh nebo zjistit, odkud načerpat inspiraci a jak udělat příběh napínavější.

Kurz fotografování pro děti

Další letošní novinkou z oblasti kurzů je osm lekcí zaměřených na digitální fotografii pro starší žáky ve věku od deseti do patnácti let. Ti se dozví základní principy fotografování, vyzkoušejí si nastavení expozice, clony či kompozice obrazu, naučí se pracovat se světlem a různými typy objektivů. Žánrově budou vytvářet portréty, krajinu, zátiší a reportážní fotografii. Začíná se v pondělí 14. září.

Soutěž orientálních tanců

neděli 27. září se na velké scéně Divadla Gong bude tančit. Institut regenerace chystá celodenní soutěžní přehlídku rozmanitých stylů orientálních tanců. Bojovat o vítězství budou všechny věkové kategorie od školních dětí až po seniory.

Barbora Hrzánová v inscenaci Hrdý Budžes. Foto: divadelnikomedie.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!