S půlročním odkladem se odehraje premiéra v RockOpeře Praha. V Tróji si zahraje i světová operní hvězda

S půlročním odkladem se odehraje premiéra v RockOpeře Praha. V Tróji si zahraje i světová operní hvězda 

Premiéra nové rockové opery Trója měla proběhnout už v polovině března. Jako mnoho dalších akcí se musela přesunout, nyní se ale s půlročním odkladem vrací. V RockOpeře Praha si v novém díle Milana Steigerwalda a Pavly Forest zahraje i světová operní hvězda Eva Urbanová.

RockOpera Praha zahájí novou divadelní sezónu odsunutou premiérou rockové opery Milana Steigerwalda a Pavly Forest. Dílo na motivy antických bájí s názvem Trója měli vidět první diváci již v polovině března. Jako mnoho dalších akcí však byla premiéra zrušena z důvodu koronavirové pandemie. 

V tomto případě platí, že všechno zlé je k něčemu dobré. Díky odsunu termínu premiéry může RockOpera Praha hostit světovou operní hvězdu. Roli bohyně lovu Artemidy si totiž na první premiéře 1. září zahraje Eva Urbanová

„Muzika z Tróji mě nadchla. Už se nemůžu dočkat, až si ji naživo zazpívám při premiéře v RockOpeře. Doufám, že už to žádný virus nezhatí,“ říká slavná operní pěvkyně.

V hlavních rolích nové rockové opery se představí Kamil Střihavka jako král Agamemnón, frontman metalové kapely Arakain Jan Toužimský si zahraje bájného hrdinu Achilla, v roli krásné Heleny uvidíme stálici divadelního souboru Danielu Gildenlöw Langrovou, jejího milence Parida ztvární Jan Tláskal a věštkyni Kassandru Pavla Forest

Eva Urbanová se kromě první premiéry objeví i v první repríze 13. září. Druhá premiéra 2. září proběhne v původně plánovaném obsazení. Trója je součástí antické série v RockOpeře Praha, do níž patří ještě Oidipus Tyranus, 7 proti Thébám a Antigona.

foto: Soňa Šerá

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!