SOUNDTRACK festival proběhne v omezené podobě. Přesto láká na výjimečné hudební večery

SOUNDTRACK festival proběhne v omezené podobě. Přesto láká na výjimečné hudební večery  

Pátý ročník SOUNDTRACK festivalu, který letos proběhne s podtitulem Jedeme dál!, odstartuje již ve čtvrtek 27. srpna v Poděbradech. Letos láká na unikání světový project iMucha či na hudebního skladatele Ondřeje Soukupa. Veškerý program chystá pro návštěvníky zcela zdarma.

Ve čtvrtek odstartují letošní SONDTRACK české swingové melodie. Do Poděbrad je přiveze Petr Sovič a skupina Gramofon. Návštěvníci se ale během zahajovacího večera dočkají také koncertu Michala Hrůzy, který dorazí se svou kapelou. Speciálním čtvrtečním hostem bude moderátorka hlavní zpravodajské relace České televize Daniela Písařovicová.

V pátek 28. srpna se pak festivaloví návštěvníci dočkají unikátního projektu iMucha, během kterého ožijí na vnějších zdech poděbradského zámku krásky z legendárních plakátů Alfonse Muchy, šperky i obří plátna Slovanské epopeje. “Pro diváky chystáme ochutnávku z velkolepé vizuální show iMucha,” přibližuje program ředitel festivalu a producent projektu iMucha Michal Dvořák, “díky rozpohybování motivů z díla legendy české secese Alfonse Muchy v ní ožívají motivy vice než sto let starých plakátů a pláten.”

Výběr svých nejznámějších melodií doveze do Poděbrad po dvou letech opět Ondřej Soukup. Spolu s Filharmonií Hradec Králové uvede melodie ze snímků Kolja, Vratné lahve, Tmavomodrý svět, Nejasná zpráva o konci světa a další. Diváci se dočkají také exkluzivní ukázky z připravovaného filmu Juraje Jakubiska Perinbaba a dva světy, jehož premiéra je naplánována až na konec tohoto roku. “Autor námětu, scénáře a zároveň režisér Perinbaby Juraj Jakubisko poskytl část filmu pro prezentaci na festivalu s tak velkým předstihem zcela výjimečně,” vysvětlují pořadatelé.

Po pátečním i sobotním oficiálním programu čeká na návštěvníky taneční afterparty ve formě videodiskoték. Pod poděbradským zámkem rozvlní boky filmové a jiné hity. Neděle se pak ponese v duchu závěrečného koncertu, o který se postará písničkář Xindl X. Po celou dobu festivalu bude připraven ale i atraktivní doprovodný program.

Vzhledem k tomu, že kvůli koronaviru probíhá letošní SOUNDTRACK v omezeném režimu, rozhodli se pořadatelé všechny festivalové akce nechat pro diváky zcela zdarma. Ti, kteří si již lístky zakoupili, je mohou vyměnit za vstupenky na rok 2021, kdy již nebude, doufejme, plnohodnotnému průběhu akce nic bránit. Původní program letošního festivalu se totiž přesunul na příští rok.

Foto: iMucha/Facebook

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!