Finále seriálu Můžu tě zničit, psí Dogfest a Tajný život úhořů. Nabízíme kulturní tipy na týden od 24. do 30. srpna

Finále seriálu Můžu tě zničit, psí Dogfest a Tajný život úhořů. Nabízíme kulturní tipy na týden od 24. do 30. srpna 

Tento týden se můžete podívat na závěrečný díl seriálu Můžu tě zničit, přečíst si román českého autora Tajný život úhořů, zajít do kina na českou komedii o lásce a penězích Štěstí je krásná věc a konec týdne strávit na pražském psím festivalu Dogfest. Podívejte se na naše pravidelné kulturní tipy.

Trinkets: 2. série na Netflixu

Seriál Maličkosti (Trinkets) je nevšedním příběhem pro dospívající. Hlavní hrdinkou je truchlící teenagerka, která si na nové škole najde kamarádky mezi spolužačkami poté, co se všechny tři potkají na setkání skupiny anonymních kleptomanů. Druhá řada oblíbeného drama seriálu vychází již v úterý 25. srpna na Netflixu.

Můžu tě zničit: Nový díl drama seriálu na HBO GO

V úterý 25. srpna vychází na HBO GO poslední díl seriálu scenáristky a představitelky hlavní role Michaely Coel Můžu tě zničit. Dramatický seriál pojednává o principu dobrovolnosti sexu v dnešní době. Série zavádí diváky do prostředí současného Londýna, kde je možné dosáhnout sexuálního uspokojení prostřednictvím aplikace. Hlavní hrdinkou je Arabella, sebevědomá Angličanka, která má plno skvělých kamarádů, nového italského přítele a dobře našlápnutou kariéru spisovatelky. Celý její život se však změní jedné noci, kdy je Arabella sexuálně napadena v nočním klubu. Tato zkušenost přinutí mladou ženu přehodnotit celý svůj dosavadní život – kariéru, vztahy s lidmi, kterými se obklopuje. Arabella se snaží s bolestnou zkušeností vyrovnat po svém a vydává se na bolestnou i zábavnou cestu sebepoznání. Během tohoto procesu dochází k mnohým kontroverzním závěrům a získává nové zkušenosti. V úterý do příběhu přibude závěrečný dvanáctý díl z celkových dvanácti.

Tajný život úhořů: Existenciální román zaobalen do vyprávění o úhořích

Existenciální román Martina Severýna vypráví příběh Patrika Svensonna, který již od útlého dětství chodí s tatínkem chytat úhoře. Oba celé hodiny jen mlčí a číhají na tuto nepozoruhodnější rybu světa. Kniha Tajný život úhořů prozrazuje, proč se úhoři rozmnožují pouze v Sargasovém moři, a jak je možné, že během dlouhé cestě z Evropy nezabloudí. Přemýšlivý román je protkán vzpomínkami, existenciálními záhadami a překvapivě - úhoři. Kniha vychází v pondělí 24. srpna.

Tenet: Nový snímek Christophera Nolana

Ve čtvrtek 27. srpna kina uvedou nový snímek filmového vizionáře Christophera Nolana. Hrdinové v temném světě špionáže bojují o záchranu sebe i ostatních a vydávají se na spletitou a nebezpečnou misi. Akční snímek je komplikovaný zejména absencí jakýchkoliv pravidel časoprostoru a Nolanův sci-fi svět se tak vzdaluje všemu, co diváci znají.

Štěstí je krásná věc: Český snímek přichází do kin

Hlavní hrdinové komedie Štěstí je krásná věc, Čenda s Jendou, nemají na růžích ustláno. Oba jsou nezaměstnaní, Čenda má řadu dluhů a exekutoři si u nich doma podávají dveře. To vše ale během chvíle změní farářem požehnaný loterijní tiketVýhra 176 milionů korun otevírá chudé dvojici dveře do světa neomezených možností. Ale zároveň k nim přivádí velký počet kamarádů, kteří by z výhry rádi ukořistili něco pro sebe. Přestože velkorysá výhra vztah dvojice naruší, nakonec zjišťují, že největší výhrou v životě je láska. Optimistický komediální snímek je v kinech již od čtvrtka 27. srpna.

Dogfest: Největší psí festival v Praze

Dogfest, největší psí festival v Praze začíná již v pátek 28. srpna a potrvá až do následujícího dne 29. srpna. Během dvou dní se návštěvníci se návštěvníci mohou zúčastnit nejrůznějších soutěží, vyzkoušet řadu atrakcí, užít si připravená vystoupení nebo se přidat ke společnému venčení či psí diskotéce. Kompletní program naleznete pod tímto odkazem.

Toy Story: Příběh hraček, Velký Gatsby: Týdenní televizní program

Páteční večer nabídne dnes již kultovní animovaný snímek Toy story: Příběh hraček, v sobotu se diváci mohou podívat na úspěšnou adaptaci stejnojmenného románu Velký Gatsby.

První díl animované komedie Toy Story: Příběh hraček odvysílá Nova Cinema v pátek 28. srpna od 20:00Ve snímku je promítnuta představa o tom, že dětské hračky žijí svým vlastním životem, jakmile jejich malí majitelé zavřou dveře. Figurky si konečně mohou protáhnout údy po věčném předstírání nehybnosti. Nejoblíbenější hračka, kovboj Woody, připravuje speciální akci. Majitel postaviček má narozeniny a všechny hračky se obávají, že mezi sebou budou muset přivítat nové nájemníky. Tato obava se i naplňuje a mezi hračky se přidává mluvící superkosmonaut Buzz Rakeťák, který rozpoutá při s kovbojem o prvenství mezi hračkami. Kovbojovi Woodymu se Rakeťák nelíbí, ale když Buzz vypadne z okna, musí se ho vydat zachránit. Oba dva tak zažívají své největší dobrodružství.

Druhý večer v sobotu 29. srpna od 20:00 poběží na Nova Cinema snímek Velký Gatsby s Leonardem DiCapriem v hlavní roli. Scenárista, producent a režisér Buz Luhrmann přivedl na filmová plátna jedno z největších amerických literárních děl – knihu Velký Gatsby z pera F. Scotta Fitzgeralda. Do příběhu však tvůrce vnáší i svoji vlastní vizi. Velký Gatsby Baze Luhrmanna sleduje příběh Nicka Carrawaye, který se na jaře roku 1922 ocitá v New Yorku, městě plném volné morálky, alkoholu a jazzu. Carraway hledá svoji vlastní verzi amerického snu, usadí se nedaleko domu bohatého a záhadného Jaye Gatsbyho a přes vodu kouká na sídlo své sestřenice Daisy a jejího nevěrného manžela Toma Buchanana. Nick se postupně stává součástí života smetánky, jejich iluzí, lásek a zklamání. Nick coby spisovatel nastavuje zrcadlo zhýralé společnosti a mluví o velké nenaplněné lásce.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!