Z Holešovické tržnice se stane Divoký západ. Deadtown bratrů Formanů se vrací

Z Holešovické tržnice se stane Divoký západ. Deadtown bratrů Formanů se vrací 

Úspěšná inscenace Divadla bratří Formanů propojující divadlo a němý film se opět vrací na scénu. V říjnu a listopadu ji přivítá Holešovická tržnice a diváky opět přenese na Divoký západ.

Jedinečná inscenace s názvem Deadtown propojuje nejen výtvarnou a loutkařskou stránku, jak je u Divadla bratrů Formanů obvyklé, ale i výraznou filmovou složku s animací. Ta diváky vtáhne do děje dobrodružného příběhu a přenese je do prostředí Divokého západu.

Všichni fanoušci Ameriky devatenáctého století si přijdou na své. V příběhu se objeví typický saloon s lacinými kabaretiéry, cirkusáky, posedlými iluzionisty, ošlehanými pistolníky a krásnými nespoutanými ženami. O přestřelky a útěky i scenérii lemovanou vysokými kaktusy nebude nouze.

Divadlo bratří Formanů vzniklo již před pětadvaceti lety a od té doby se vypracovalo na jeden z našich nejvýraznějších uměleckých souborů. Vymyká se netradičním pojetím, stylem práce a poetikou. Kromě bratrů Petra a Matěje Formanových má jen pár stálých členů, které pro každou inscenaci doplňuje nový tým. Představení se odehrává v netradičních místech, především na Divadelní lodi Tajemství nebo v mobilních stanech.

V jednom takovém stanu se odehraje i Deadtown, který měl premiéru v roce 2017 a má za sebou již přes dvě stě repríz u nás i v zahraničí. Nyní se vrací do Prahy a odehraje třináct představení mezi 29. říjnem a 14. listopadem. V hlavních rolích uvidíme Petra Formana, Veroniku Švábovou, Marka Zelinku, Josefínu Voverkovou a další.

foto: archiv Divadla bratří Formanů

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Pražská holešovická tržnice nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!