Mirai a Poetika oslavili dlouholeté přátelství na psychiatrii. Podívejte se na nový klip k písni Karavana

Mirai a Poetika oslavili dlouholeté přátelství na psychiatrii. Podívejte se na nový klip k písni Karavana 

Kapely Poetika a Mirai odstartovaly své kariéry na společném turné již před mnoha lety. Přátelství a vzájemná podpora nyní vyústily novou spoluprací na písni Karavana. Podívejte se na nový klip, který se natáčel na vrakovišti a v psychiatrické ordinaci uprostřed lesa.

Píseň o pomíjivosti všeho, zbytečnosti života a světa beze smyslu natočily kapely Poetika a Mirai jako výsledek mnohaletého přátelství a vzájemné podpory. Za textem stojí zpěvák Ondřej Brejška a Eduard Rovenský z Poetiky. Song Karavana je první vlaštovkou z projektu Identity, který připravuje Poetika v rámci chystaného stejnojmenného alba. Součástí budou tři písně, tři videoklipy, tři hosti a tři různé žánry.

„Myšlenka Karavany zaměstnávala moji hlavu už asi přes rok, a proto jsem rád, že se mi ji povedlo převést do písně, a to tak, že ta uvolněná melodie obrousila její pochmurné hrany. Je pravda, že jsem občas marně hledal důvod vůbec něco dělat, když to ve finále stejně pomine, ale nic není tak černé, jak se zdá. Jsou to právě maličkosti a momentální radosti ze života a pocity štěstí, které za to stojí i když pominou. Ty vám totiž nikdo nevezme,“ říká frontman kapely Poetika Ondřej Brejška

„S Poetikou jsme zažili první větší úspěchy a vyprodané koncerty, na které určitě nezapomeneme. Ondra z Poetiky si dokonce od nás netatérů nechal vytetovat iniciály našich jmen přímo v šatně v Lucerně, takže tam byl obrovský kus srdcařství a vlastně lásky. Na feat nešlo říct ne. Navíc si myslím, že ta píseň je super,“ komentuje frontman kapely Mirai a zve k poslechu nové písně a zhlédnutí nevšedního videoklipu Karavana.

Klip vznikl pod režijním vedením Ondřeje Kudyna. Začíná na spáleništi povozu, čímž navazuje na předchozí klip Padám. Dále se odehrává v psychiatrické léčebně, kterou skupina nechala postavit uprostřed louky. Devět členů obou kapel pak končí na vrakovišti. Píseň Karavana je prvním ze tří zástupců různých žánrů projektu Identity, zrcadlící vkus a inspiraci členů kapely – zastupuje pop a indie. Následovat bude rapový song a tvrdší zástupce hardcore rocku.

Foto: Ondřej Kudyn 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!