Filmové a seriálové tipy, týden #34: Šarlatánem či Luciferem s nejvyšším skóre

Filmové a seriálové tipy, týden #34: Šarlatánem či Luciferem s nejvyšším skóre 

V českých kinech po odkladu konečně hrají očekávaný film Agniezsky Holland. Dočkáme se ale i dokumentů o hrách, hrdinů z pekla, skvělých animáků i nakládaček za velkou louží. Co si vyberete vy? Mrkněte na pravidelný výběr z kina a VOD.

Šarlatán

Do kin se po odkladu dostal Šarlatán uznávané režisérky Agniezsky Holland. Strhující životopisné drama s otcem a synem Trojanovými v hlavní roli přibližuje osudy výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí. Jan Mikolášek odhalí své nadání i vnitřní démony už 20.srpna. Uznávaná polská režisérka podle naší recenze zapadla do představy nevyřčeného a skrytého a s jistotou podobu Šarlatána podle scénáře Marka Epsteina sama svým stylem utvářela. Místo slov přidala emoce a několik možná přebytečných dramatických scén, ale držela se hlavní myšlenky: zobrazit génia a snad i hříčku přírody a zároveň rozpolceného muže, který morální hodnoty podřizoval vlastní posedlosti. Celý text si přečtete zde.

Americká nakládačka (HBO GO)

Z HBO Max i do v Česku dostupné videotéky. Film Brandona Trosta vychází z novely Simona Riche a vypráví o těžce pracujícím Herschelovi, který na přelomu dvacátých a třicátých let přichází do Ameriky, aby vybudoval byznys s továrnou na okurky. Jednoho dne ale nešťastnou náhodou skončí v nálevu, který ho perfektně zakonzervuje a 'vyplivne' v Brooklynu o 100 let později. V moderním městě nachází svého prapravnuka Bena a po jeho boku chce splnit slib, který dal své ženě před více než stoletím: zajistit rodinu na dekády dopředu. V hlavní dvojroli Herschela a Bena bude publikum bavit známý komik Seth Rogen. Film si pustíte v neděli 23. srpna.

Nejvyšší skóre (Netflix)

Šestidílná řada High Score předkládá nejen pozdní sedmdesátá léta a vzestup dominance arkádových her, ale také jejich konečný pád uprostřed bitvy proti tvrdé konkurenci ze strany rostoucího trhu domácích PC a konzolí. Pomyslný stroj času nás provede dějinami od módy a výstřelků až po extrémní marketing devadesátých let. Dokumentární seriál plný postřehů od průkopníků, kteří přivedli legendární herní postavy a jejich světy k životu, Netflix servíruje nejen hráčům, ale i úplným laikům.

Lucifer, 5. série (Netflix)

Lucifer Morningstar pokračuje ve vyprávění svého příběhu na videotéce Netflix. Streamovací gigant seriál od tvůrce úspěšného Californication Toma Kapinose přebral na dvě sezóny a oficiálně oznámil, že po páté řadě přichystá ještě velké finále. Znovu se podíváme do města andělů, kde bude ďábel servírovat další epizodu svého pozemského řádění než se připraví na svůj epilog. Možná přijdou i ztracení příbuzní a tradičně nějaká ta detektivní práce.

FAMU v kině 01

Aerofilms a FAMU spouštějí novou distribuční platformu s názvem FAMU v kině. Do českých kin se dostanou úspěšné a celosvětově oceňované animované filmy studentů a čerstvých absolventů pražské filmové akademie. Letošní výběr osmi krátkých filmů, mezi kterými nechybí oceňované snímky Dcera nebo Sh_t Happens, propojuje téma ženského pohledu na svět. V kinech pásmo uvidíte od 20. srpna.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!