Nová pohádka J. K. Rowlingové vychází zdarma online. Knižní verzi mohou ilustrovat i vaše děti

Nová pohádka J. K. Rowlingové vychází zdarma online. Knižní verzi mohou ilustrovat i vaše děti 

Originální pohádkový příběh slavné autorky Harryho Pottera vyjde na webu, kde si ji každý může přečíst zcela zdarma. Nakladatelství Albatros však chystá i knižní verzi. Tu doplní vybrané ilustrace dětských čtenářů, kteří se zapojí do ilustrátorské soutěže.

Pohádka Ikabog vznikla před deseti lety, kdy ji J. K. Rowlingová napsala a četla ji před spaním svým dvěma dětem. Rozhodla se ji vydat právě teď v době probíhající pandemie, která uvěznila rodiny s dětmi doma. Honorář za ni zároveň věnuje projektům, které pomáhají lidem nejvíce zasaženým pandemií nejen ve Velké Británii. 

Laskavá, svižná a zábavná pohádka Ikabog vypráví o strašlivé příšeře, strhujícím dobrodružství a hlavně naději. Autorka příběh určený pro děti od pěti let zveřejnila zdarma na webu a přála si, aby její chystanou knižní podobu ilustrovali dětští čtenáři. Stejně tak se stane i u nás a postará se o to nakladatelství Albatros.

Obálka chystané knihy Ikabog. Foto: Albatros

Na webu je již zdarma k přečtení první kapitola a další budou pravidelně přibývat. Albatros zároveň vyhlašuje ilustrátorskou soutěž, do níž se mohou přihlásit děti od šesti do třinácti let, vybrat si motiv z jakékoliv kapitoly příběhu a do 13. října zaslat do redakce jeho zpracování. Do knihy, která vyjde 23. listopadu, vybere porota třicet čtyři ilustrací. 

Pohádka je dalším dílem slavné britské spisovatelky, autorky série Harry Potter, na kterou navázala několika dalšími díly, z nichž poslední je divadelní hra Harry Potter a prokleté dítě. Je také autorkou románů pro dospělé a pod pseudonymem Robert Galbraith píše detektivní sérii o Cormoranu Strikeovi, podle níž byl natočen televizní seriál.

Foto: Debra Hurford Brown

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!