Prodloužené Vyšehrátky startují koncem srpna, nabídnou dvě premiéry

Prodloužené Vyšehrátky startují koncem srpna, nabídnou dvě premiéry 

Poslední srpnový den začne v historickém areálu Královské akropole na pražském Vyšehradě sedmnáctý ročník rodinného loutkového a pohádkového festivalu Vyšehrátky, potrvá do 6. září. Letos uvede dvě divadelní novinky pro nejmenší, kromě představení chystá i koncerty či workshopy.

Pořádající Studio Damúza uvede na letošních Vyšehrátkách, které jsou rozšířeny na sedm dnů, hned dvě novinky. Pro nejmenší diváky starší dvou let je určena premiérová inscenace Řeka, druhou novinkou je představení Špílmachr, jež publikum seznámí s nejznámějšími postavami české loutkové historie.

Program kromě školních dětí myslí i na úplně nejmenší návštěvníky ve věku od deseti měsíců, kteří s rodiči můžou zamířit třeba na pohádky Batosnění a Ptáček a lev. V předprodeji se také nacházejí další reprízy některých vyprodaných představení.

„Kromě představení nebo koncertů jsme do programu zařadili i větší množství workshopů. Jsou určené pro děti různých věkových kategorií od batolat až po školáky a naplňují původní myšlenku VyšeHrátek: podporovat společné trávení času děti a dospělých,“ nechala se slyšet ředitelka festivalu Sára Pospíšilová.

Mezi workshopy nechybí například dílna na výrobu vlastního sešitu nebo bloku ze zbytkových materiálů s grafickým studiem Papelote nebo na výrobu opakovaně využitelných papírových ozdob pod taktovkou papírnictví Panoply. Na práci s tělem se soustředí workshop pojmenovaný Dramahrátky zahrnující improvizaci a pohybová cvičení nebo Family cirkus zaměřený na rozvoj koordinace pohybu a motoriky.

Foto: Vyšehrátky

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!