Nejnovější články » Filmové novinky

Kdo bude hrát seriálovou princeznu Dianu? Tvůrci The Crown zveřejnili nové obsazení

18.8.2020,

Zatímco fanoušci seriálu The Crown nedočkavě vyhlížejí čtvrtou řadu populární životopisné série o životě a vládě královny Alžběty II., tvůrci odpověděli na zásadní otázku: Kdo si zahraje ‘starší verzi’ princezny Diany?

V páté a šesté řadě se dnes již kultovní seriál The Crown zaměří na devadesátá léta minulého století a na první desetiletí nového tisíciletí. Jedná se o období, které bylo pro britskou korunu jedno z vůbec nejturbulentnějších. Chybět nebude rozpad manželství prince Charlese a princezny Diany ani její tragická smrt v pařížském tunelu.

Zatímco mladou princeznu Dianu si ve čtvrté řadě série zahraje herečka Emma Corrin, v následujících řadách ji vystřídá devětadvacetiletá australská herečka Elizabeth Debicki. Ta se již brzy představí divákům i v očekávaném snímku režiséra Christophera Nolana Tenet, který se do českých kin dostane už na konci srpna. Zahrála si již ve filmech Velký Gatsby, Everest nebo Strážci galaxie Vol. 2 či v seriálu Noční recepční.

A dojde i k dalším hereckým obměnám. Roli prince Philipa převezme po Tobiasovi Menziesovi velšský herec Jonathan Pryce, který byl za výkon ve snímku Dva papežové nominován na Oscara. Čtvrtá řada pak bude poslední, v níž v roli Alžběty II. vystoupí Olivia Colman. V následujících sériích ji nahradí Imelda Staunton.