Terasy a střechy v Praze: kam za výhledem, kulturou i piknikem

Terasy a střechy v Praze: kam za výhledem, kulturou i piknikem 

Stověžatá Praha ukrývá kromě rozhleden a věží také otevřené střešní prostory a terasy. Na čerstvém vzduchu s výhledem na panorama si můžete užít dobré jídlo i rozmanité kulturní akce. Podívejte se na naše tipy.

Terasa Evergreen

Nevšední šikmou terasu skýtá holešovické Centrum současného umění DOX. Výhled na galerii a její architektonickou chloubu, vzducholoď Gulliver, si návštěvníci můžou užít s jídlem a pitím z přilehlého bistra, kde se podávají snídaně i obědy. Uspořádat můžou na Evergreenu i piknik složený z místních kulinářských specialit.

Až do patnáctého září tu navíc probíhá letní kino, které letos přináší adaptace významných světových románů. Nenechte si ujít soutěž o vstupenky na projekci Pokání podle předlohy Iana McEwana. Více uslyšíte od programové ředitelky centra Michaely Šilpochové v devětadvacátém dílu podcastu KulTýden

Živá zahrada výhledů

Na střešní zahradu s včelími úly, jejichž obyvatele lze sledovat v přímém přenosu, políčkem se zemědělskými plodinami, kde podle ročního období rostou například slunečnice, kukuřice nebo lilek, a především nezvyklým výhledem na pražské panorama láká Národní zemědělské muzeum na Letné. Perličkou je možnost uspořádání pikniku, za vratnou kauci si lze půjčit vybavení. Místo je přístupné během otevírací doby muzea. 

Střecha Radost

Někdejší Dům odborových svazů na okraji Žižkova, dnes známý jako Dům Radost, umožňuje vstup na střešní vyhlídku. Na vrchu funkcionalistické budovy postavené ve třicátých letech se během sezóny můžete zúčastnit rozmanitého programu. Konají se tu koncerty, diskuze se známými osobnostmi, projekce filmů nebo třeba degustace exotických jídel. Střecha je přístupná denně od 15 hodin do půlnoci. 

Terasa Tančícího domu

V nejvyšším patře budovy Ginger a Fred na Rašínově nábřeží můžete zamířit do Glass Baru, kde najdete střešní terasu s výhledem přes řeku na Pražský hrad či Národní divadlo. Kromě posezení s kocháním a sklenkou koktejlu se zde pořádají rozličné akce. Terasu lze navštívit každý den od 10 do 22 hodin. 

Foto: archiv Tančícího domu v Praze

Střecha Lucerny

Obrovský prostor nad prvorepublikovým palácem Lucerna u Václavského náměstí, který nechal postavit dědeček prezidenta Václava Havla, si před pár lety vzal do parády kavárník Ondřej Kobza, jenž zde vytvořil komunitní zahradu s nabitým kulturním programem. Momentálně tu probíhá rekonstrukce, střecha se však znovuotevírá 5. srpna. 

Foto: archiv Střechy Lucerny

Střecha obchodního domu Máj

Než nastane v obchodním domě na rohu Spálené a Národní třídy v roce 2022 rekonstrukce, otevřel Máj velkou terasu ve čtvrtém patře, která ožívá kulturními událostmi. Ve čtvrtek a pátek je prostor přístupný od 17 hodin do půlnoci, o víkendu potom mezi 14. hodinou a půlnocí. 

Foto: archiv Máj 4. patro

Foto: DOX

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!