Další řada Lucifera, Vězňova žena, cirkusová show a televizní sobota. Nabízíme kulturní tipy na týden od 17. do 23. srpna

Další řada Lucifera, Vězňova žena, cirkusová show a televizní sobota. Nabízíme kulturní tipy na týden od 17. do 23. srpna 

Tento týden se můžete podívat na již pátou sérii Lucifera, pobavit se nad komedií Americká nakládačka, zajít do kina na životopisné drama Šarlatán či si vybrat snímek z pestrého sobotního televizního programu. Podívejte se na naše týdenní kulturní tipy od Informuji.cz.

Lucifer: pátá série na Netflixu

Úspěšný pekelný seriál Lucifer se rozšiřuje o již pátou sérii. Samotný Pán pekel se začal nudit, a tak se přestěhuje do rušného Los Angeles. Tam si z rozmaru otevře noční klub a udělá si přítele z detektiva z oddělení vražd. Pátá série mysteriózního krimi seriálu se na Netflixu objeví již v pátek 21. srpna.

Můžu tě zničit: nový díl drama seriálu na HBO GO

V úterý 18. srpna vychází na HBO GO další díl seriálu scenáristky a představitelky hlavní role Michely Coel Můžu tě zničit. Dramatický seriál pojednává o principu dobrovolnosti sexu v dnešní době. Série zavádí diváky do prostředí současného Londýna, kde je možné dosáhnout sexuálního uspokojení prostřednictvím aplikace. Hlavní hrdinkou je Arabella, sebevědomá Angličanka, která má plno skvělých kamarádů, nového italského přítele a dobře našlápnutou kariéru spisovatelky.

Život se jí však změní jedné noci, kdy je sexuálně napadena v nočním klubu. Tato zkušenost přinutí mladou ženu přehodnotit celý svůj dosavadní život – kariéru, vztahy s lidmi, kterými se obklopuje. Arabella se snaží s bolestnou zkušenosti vyrovnat po svém a vydává se na bolestnou i zábavnou cestu sebepoznání. Během tohoto procesu dochází k mnohým kontroverzním závěrům a získává nové zkušenosti. V úterý do příběhu přibude jedenáctý díl z celkových dvanácti. Na finální dvanáctý díl se fanoušci seriálu mohou těšit 25. srpna.

Americká nakládačka: sto let v okurkovém láku

Tento týden mohou diváci završit premiérou humorného dramatu Americká nakládačka na HBO GO. Snímek vychází z povídky Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Hlavní postavou snímku je chudý dělník Herschel Greenbaum (Seth Rogen), který ve 20. letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že tam rodině dokáže zajistit lepší život.

Během jeho směny v okurkárně se stane nehoda a Herchel spadne do jedné z kádí, ve které uvízne na sto let. Lák z okurek ho ovšem zakonzervuje tak dokonale, že nezestárne ani o den a probere se až v současném Brooklynu. Zmatený dělník se vydá hledat svou rodinu, ale se zarmoucením zjišťuje, že jediný přeživší je jeho pravnuk Ben Greenbaum (Seth Rogen), mírumilovný programátor, který s Herchelem nemůže nalézt společnou řeč. Snímek vychází v neděli 23. srpna.

Vězňova žena: netradiční válečný příběh

Ve čtvrtek 20. srpna vychází očekávaná knižní prvotina britské autorky Maggie Brookes pod názvem Vězňova žena. Příběh čtenáře zavádí do podzimních nocí roku 1944, kdy moravským venkovem prchá nesourodá dvojice – britský voják Bill a venkovská dívka Izabela.

Pár se do sebe zamiloval při práci na statku. Tajně se vzali a teď se snaží bez újmy dostat do bezpečí. Naneštěstí jsou však chyceni. Drobná Izyy však s krátkými vlasy v mužských šatech působí tak chlapecky, že nacisté pošlou oba milence do vojenského zajateckého tábora. Kniha prozradí, zdali dokážou Izzy a Bill toto tajemství udržet až do konce války.

Šarlatán: životopisné drama míří do kin

Čtvrtek 20. srpna je i dnem, kdy kina uvedou premiéru nového životopisného dramatu Šarlatán. Biografický snímek líčí osudy výjimečného muže obdařeného léčitelskými schopnostmi na pozadí dobových událostí.

Léčitel Jan Mikolášek byl v období první republiky důvěryhodnou a uznávanou osobností, na kterou se s prosbou o pomoc obracelo tisíce lidé ze všech společenských vrstev včetně známých figur tehdejší politiky a kultury. Ačkoliv Mikolášek nikdy nezískal odborné lékařské vzdělání, měl nevysvětlitelný talent na diagnostiku nejrůznějších onemocnění, které následně dokázal léčit pomocí bylinek. Tento nevšední dar je však vykoupen bojem s vlastními démony. Recenzi od Informuji.cz dodáme již brzy.

Roztoč fest 2020: cirkusové show, umělecké instalace a hudebníci

Ve čtvrtek 20. srpna startuje Roztoč fest, který potrvá až do neděle 23. srpnaMezinárodní festival cirkusu, žonglování, tance s ohněm a dalších forem současného pohybového umění za doprovodu živé hudby bude tentokrát probíhat v novém prostoru bývalého cukrovaru Modřany.

Návštěvníci se mohou těšit na bezpočet cirkusových show, workshopů všeho druhu, koncertů a uměleckých instalací. Hlavní lákadlem jsou pohybově pestrá cirkusová vystoupení a následné lekce, během kterých umělci návštěvníkům rozšíří obzory a předají jim nové pohybové znalosti a dovednosti. Pořadatelé věří, že cirkus není exhibiční záležitost, nýbrž životní styl, způsob odreagování se a kreativní fyzická činnost.

Princ a tanečnice, Vzhůru do oblak a Simpsonovi ve filmu: televizní sobota

Sobotní televizní program nabízí minimálně tři způsoby, jak strávit večer. ČT2 uvede černobílý snímek z roku 1957 s Marilyn Monroe v hlavní roli pod názvem Princ a tanečnice, humorný snímek o muzikálové tanečnici, která má posloužit jako rozptýlení na jednu noc pro prince Jiřího V., nemocného muže Carpathie. Toto zacházení se však emancipované umělkyni nelíbí, a dochází tak ke komediálnímu střetu představ o společně strávené noci.

Nova Cinema nabízí animovaný snímek Vzhůru do oblak. Ústřední postavou je nerudný stařec a prodejce balónků Carl Fredricksen, který si konečně plní svůj celoživotní sen o velkém dobrodružství, když svůj domek vybaví tisícem balonků a odletí s ním do divočiny Jižní Ameriky. Až příliš pozdě však zjišťuje, že se k němu připojil nevítaný host – otravný osmiletý chlapec jménem Russell.

Celovečerní snímek o legendárních čtyřprstých obyvatelích Springfieldu Simpsonovi ve filmu uvede Prima COOL. Springfieldské jezero je značně znečištěné a občanům se tato vodní skládka přestává líbit. Homer však přileje olej do ohně, když do jezera hodí jímku s exkrementy svého milovaného pašíka. Prezident se tak rozhodne celé město izolovat a vymazat z map. Homer si však zatím stihl znepřátelit celé město.

Foto: Marilyn Monroe Productions

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!