Kapela Slza natočila videoklip k singlu Fotky. V retro kabátě obsadila lom Velká Amerika

Kapela Slza natočila videoklip k singlu Fotky. V retro kabátě obsadila lom Velká Amerika 

Hudební kapela Slza má za sebou poměrně zdařilé období. Jejich třetí debutovou desku s jednoduchým názvem 3 vyzdvihují nejen fanoušci, ale také hudební kritici. Možná za to může i fakt, že se pánové rozhodli obrátit na zahraniční hudební producenty a vdechli svým písním originální zvuk. Možná zabodoval Petr Lexa a jeho textařský přínos. K desce už vznikly klipy k singlům 4 ráno, Paravany nebo svatební zpověď Žár. Nyní se dočkala i skladba Fotky.

Nový videoklip se nese v pozitivním duchu a předlohou či inspirací mu byla šedesátá léta. Spolu s kapelou se vydáme na letní filmový roadtrip, kde není nouze o barvy a záběry ve stylu VHS přehrávače, což videoklipu dodává jistý nádech retra. Singl má být letním osvěžením, o jeho vznik se postaral dvorní spolupracovník kapely Radim Věžník

„Písnička Fotky je o nostalgii a o tom, že je důležité občas se ohlédnout zpátky a nezapomínat. S režisérem Radimem Věžníkem jsme přemýšleli, jak tu nostalgii ve videoklipu znázornit. Nakonec jsme k tomu využili několik retro prvků - nábytek z 60. let, starý polaroidový foťák a Pontiaca z roku 1973. Celý videoklip je zároveň laděn do teplejších, retro barev a místy jsme použili i efekt VHS přehrávače," popisuje zpěvák a skladatel Petr Lexa.

Kapela Slza se aktuálně chystá na podzimní turné, které proběhne v sedmi městech v České republice. Více o desce 3 si přečtete v naší starší novince. Termíny chystané šňůry najdete zde.

Foto: Mischa Babel

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!