Tempos. Dokument o životě rapera Rytmuse míří v září do kin

Tempos. Dokument o životě rapera Rytmuse míří v září do kin 

Jeden z nejznámějších zástupců slovenské hip hopové scény Rytmus odhaluje tři dekády trvající hudební kariéru v novém dokumentu Tempos. Snímek, který zahrnuje unikátní archivní záběry a dosud nepublikované rozhovory, bude v premiéře uveden 17. září.

Film autorské trojice Nazarij Kľujev, Roman Kelemen a Maxim Kľujev vypráví životní příběh třiačtyřicetiletého interpreta Rytmuse od jeho počátečních snů a ambic až do současnosti, kdy má na kontě pět studiových alb a další desku aktuálně připravuje.

Nejde o žádný rodinný medailonek o mém původu a ztraceném biologickém otci. Je to o mých třiceti letech v rapu. Prohry, výhry a fakta. I když mě okolí málokdy pochopilo, tak jsem si vždy šel sobecky za svým cílem. Byly to tři dlouhé dekády kráčení proti proudu. Jediné, co jsem chtěl, bylo uznání. A respekt,“ nechal se slyšet Patrik Vrbovský aka Rytmus.

Kromě archivních záběrů a zákulisních scén věnovaných nástrahám a zklamáním, kterým Rytmus v minulosti čelil, se tvůrci snažili o důkladné zmapování české a slovenské hip hopové scény od listopadové revoluce. V dokumentu tak vystupují i další známé tváře jako DJ Wich, Indy, Ektor a řada dalších.

Foto: Filip Nagy, Red Bull Media

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!