Praha bude zářit. Výstaviště oslaví návrat kulturního života třítýdenním festivalem

Praha bude zářit. Výstaviště oslaví návrat kulturního života třítýdenním festivalem 

Pražské Výstaviště se na konci léta a na následující tři týdny promění v centrum oslav kulturního a společenského života. Organizátoři nejrůznějších aktivit a odvětví spojí síly a uspořádají slavnost zvanou Praha Září. Některé akce budou zdarma, jiné se vstupným a registrací.

Prahu na konci prázdnin rozzáří jedinečná třitýdenní akce plná kulturních a společenských aktivit od moderní a klasické hudby přes nový cirkus, divadlo a tanec po výtvarné umění či design. Pražské Výstaviště spojí síly s největšími pražskými festivaly, a společně podpoří umělce a přinesou tak radost i veřejnosti. 

Metronome Festival 2019. Foto: Praha Září

V termínu od 8. do 28. září bude komfortní areál ve venkovní parkové části pražského Výstaviště rozdělen na několik menších zón. Diváci se tak mohou těšit na intimní zážitky z každého vystoupení, zároveň přesun aktivit z vnitřních prostor do venkovních míst půjde naproti hygienickým nařízením, a akce tak nemusí být zrušeny. 

„Ohromná solidarita všech pořadatelů a partnerů, kteří teď neřeší, jestli si někdo s někým konkuruje nebo zastává jiné názory na to, co by měla být ta nejlepší kulturní aktivita, je přesně něco, co tato komplikovaná doba potřebuje. Přicházíme s restartem kulturní sezóny a nadějí, že nepřijdeme o sdílení zážitků a možnost užít si tvorbu nejrůznějších umělců," těší se na září David Gaydečka, pořadatel festivalů United Island of Prague a Metronome Prague. 

Metronome Festival 2019. Foto: Praha Září

Akci pořádá sdružení Prague Incredible, které spolu tvoří festivaly Designblok, Letní Letná, Metronome Prague, Mezinárodní filmový festival Praha – Febiofest, Pražské jaro, Signal Festival, United Islands of Prague. Zapojili se i organizátoři různých kulturních aktivit jako Aerofilms, Festival Kefír, Mladí Ladí Jazz, Tanec Praha a mnoho dalších. Program bude brzy upřesněn.

Foto: Praha Září

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!