Knižní portrét poustevníka, závěrečná série The Rain a Kouzelník Žito. Nabízíme kulturní tipy na týden od 3. do 9. srpna

Knižní portrét poustevníka, závěrečná série The Rain a Kouzelník Žito. Nabízíme kulturní tipy na týden od 3. do 9. srpna 

Tento týden se můžete podívat na závěrečnou sérii The Rain, zjistit, jak přežíval skutečný poustevník v mainských lesích, nebo si zajít do kina na živé vysílání divadelního představení Amerikánka. Podívejte se na pravidelné kulturní tipy od Informuji.cz.

The Rain: Závěrečná série sci-fi seriálu

Seriál Déšť (The Rain) z roku 2018 je prodloužen o již třetí a poslední sérii, která divákům přinese rozuzlení celé zápletky. Show začala tím, jak se idylický a bezproblémový život mladé studentky Simone (Alba August) proměnil v noční můru během jediného deštivého dne. Tento déšť totiž s sebou přinesl i smrtelný virus, před kterým se dá ochránit jediným způsobem – zůstat v suchu. Simone a její bratr Rasmus (Lucas Lynggaard Tønneses) jsou zavřeni v bunkru na dlouhých pět let. Když po vyčerpání zásob bunkr opustí, Dánsko už není stejné jako bývalo, o občany se nestará vláda, všude kolem je jen pustina, na kterou sourozence nikdo nepřipravil. Třetí a poslední série dánsko-amerického sci-fi thrilleru vychází ve čtvrtek 6. srpna na Netflixu.

Selling Sunset: Třetí série reality show

Třetí série se dočkala i reality show Selling Sunset ze světa elitních realitních makléřů z firmy Oppenheim Group, kteří prodávají luxusní nemovitosti majetným kupcům v Los Angeles. Po nástupu nové členky, Chrishell Hartley, však atmosféra ve firmě začala houstnout. Reality show provede diváky nejen luxusními pozemky, ale i zákulisním dramatem. Třetí řada plná intrik vychází v pátek 7. srpna na Netflixu. Naši recenzi můžete očekávat již brzy.

Poustevník: 27 let sám mimo civilizaci

Na konci července vyšel po více než dvaceti letech nový román Michaela Finkela pod názvem Poustevník. K delší prodlevě měl autor důvod, věnoval se sbírání rozhovorů a mapování života Christophera Knighta, muže, který se ve věku dvaceti let rozhodl zmizet do mainských lesů. O téměř třicet let později je zadržen za krádež jídla. Policie zjišťuje, že muž ve středních letech za celou dobu nepromluvil s jedinou lidskou bytostí. Knižní portrét tohoto amerického poustevníka prozrazuje, jak Christopher sháněl jídlo, co jedl a pil, a jak se dokázal po tak dlouhou dobu skrývat před lidmi.

Ava: Bez soucitu: Příběh nájemné vražedkyně nově v kinech

Ava je nájemná vražedkyně, která likviduje lidi pro tajnou organizaci. Ve svém oboru je jedna z nejlepších a dostává ty nejvybranější cíle, kterými jsou většinou muži z vysokých kruhů. Ava pracuje rychle, nenápadně, s barevnými parukami na hlavě a oděná v kalhotových kostýmech. Stačí však jedna nepovedená akce a vše se změní. Organizace chce údajně zahladit stopy a posílá Avu užít si volno a potřebný odpočinek. Její šéf se ženy však chce zbavit navždy. Ava se vrací domů ke svým nepřívětivým kořenům, otec mezitím zemřel, bývalý snoubenec holduje gamblingu. Navíc zatím netuší, že je na ni vypsán kontrakt jiným nájemným vrahem. Snímek Ava: Bez soucitu startuje v českých kinech ve čtvrtek 6. srpna.

Amerikánka: Divadlo živě v kinech

V rámci projektu Film Naživo přináší CinemArt do kin sérii jedinečných divadelních představení zasazených do unikátních prostor mimo tradiční jevištěV sobotu 8. srpna bude v olomouckém Kině Metropol probíhat živé vysílání úspěšné inscenace Amerikánka s Terezou Ramba a Eliškou Křenkovou v hlavních rolích. Společně i s Klárou Melíškovou a Davidem Novotným herečky sehrají příběh o vůli, naději, víře a zoufalství v prázdném prostoru kongresového centra O2 universum. Hrdinka představení, Emma Černá, zdolá útrapy spojené s dětským domovem, pěstounskou péčí i „pasťákem“. Při smyslech ji drží víra, že v Americe snad čeká někdo, komu na ní záleží. Hra je zasazena do prostoru prázdné psychiatrické léčebny v 80. a 90. letech tehdejšího Československa. Film bude promítán od 20:00 do 21:30. Amerikánka se nedávno hrála i na Letní scéně Jatek78. Recenzi z představení si přečtete zde. 

Tereza Koňaříková: ON_A / S_HE

Po celý týden trvá fotografická výstava Terezy Koňaříkové v prostorách pražských Kasáren Karlín. Fotografka žijící v Praze v současné době kromě focení i cestuje a píše. Ráda zachycuje zejména alternativní životní styl, tetování, kapely a nejrůznější subkultury. Její současná výstava ON_A / S_HE je osobní výpovědí nebinárních a transgender osob. Díky propojení fotografie a úryvků z rozhovorů předkládá umělkyně poselství o tom, jak může být tělo zdrojem bezpečí i odcizení. Výstava potrvá až do neděle 9. srpna do 20:00.

Kouzelník Žito, Happy Feet 2 a Kung Fu Panda 2: Týdenní televizní výběr

Televizní program pro tento týden nabízí například českou vánoční pohádku Kouzelní Žito či druhé díly animovaných filmů Happy Feet a Kung Fu Panda.

Český televizní snímek Kouzelník Žito byl uveden na Vánoce roku 2018. V pátek 7. srpna se ve 20:00 vrací na televizní obrazovky. Velká výpravná pohádka vypráví o sirotkovi Žitovi (Denis Šafařík) s citem pro právo a čest, který svoji milovanou princeznu Adélku (Anna Kadeřávková) musí ochránit před samotným peklem. Kromě Adély se do Žita zakouká i čertice Filištína, která se rozhodne získat mladíka pro sebe. Pohádkový film s dobrý koncem bude odvysílán na ČT 1.

V pátek 7. srpna, odvysílá Nova Cinema od 20:00 americký snímek Happy Feet 2, další díl animovaného dobrodružství roztomilého stepujícího tučňáka Brumly s neposednými končetinami. Brumla, mistr stepu, má nový velký problém, jeho syn Erik je choreo-fobní. Erik uteče z domova a na své cestě potká Svena, tučňáka, který umí lítat. Proti Svenovi nemá Brumla žádnou šanci.

V sobotu 8. srpna od 20:00 poběží na Prima COOL další animované zvířecí dobrodružství. Tentokrát to bude snímek Kung Fu Panda 2 z roku 2011, dětský film z prostředí starověké Číny. Oblíbená neohrabaná panda jménem Po si už užívá život legendárního Dračího bojovníka a společně s pěticí přátel – Tygřicí, Jeřábem, Kudlankou, Zmijí a Opičákem, brání své rodné údolí. Všudypřítomný klid však narušují zvěsti o novém padouchovi, který plánuje krádež mocné zbraně. S tou by mohl dobýt celou Čínu a zničit bojové umění kung fu. Po společně se svými kolegy vyráží na nebezpečnou misi napříč celou Čínou, aby zničili zbraň, která je odolná vůči jejich bojovému umění.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!