The Umbrella Academy: Bizarní směs žánrů a vjemů jako snaha zavděčit se selhává

The Umbrella Academy: Bizarní směs žánrů a vjemů jako snaha zavděčit se selhává40%

Akční komediální seriál The Umbrella Academy se dočkal svého pokračování. Na konci července vyšlo dalších deset dílů o osudech nadpřirozeného týmu, který tentokrát uvíznul v 60. letech. Dějová linie je však přinejmenším podivná a nálepka komediální seriál se rovněž zrovna neblíží realitě.

Příběh vypráví o týmu Umbrella Academy ve světě, ve kterém John F. Kennedy nikdy nezemřel. Zároveň se narodí čtyřicet tři dětí náhodným ženám, které nevykazují známky těhotenství. O sedm z těchto podivně narozených dětí se stará Sir Reginald Hargreeves, který je učí pochopit svoji jedinečnost a ovládnout své superschopnosti. Reginald si tak buduje vlastní superhrdinský tým, který má za úkol bojovat se zlem. I přes podivnou anotaci zaznamenala první série lehce satirického seriálu velký úspěch.

Seriál vznikl jako adaptace komiksu, jehož autorem je Gerard Way, zpěvák kapely My Chemical Romance. Samotné jméno, The Umbrella Academy a plakát netflixového seriálu působí dětsky. Po zhlédnutí pár dílů člověk usoudí, že děti nejsou cílová skupina seriálu. Ale na dospělé publikum to je místy také příliš velký bizár. Druhá série je plná afektovaných dialogů, prvoplánových vtipů a tedy mišmaš všeho možného.

Hrdinové se po čas celého seriálu zabývají konspiračními teoriemi, což je už samo o sobě pro mnohé lákavým tématem. Tým se v druhé sérii snaží odvrátit vraždu tehdejšího prezidenta John F. Kennedyho. Konspirační teorie však nebyly dobře podchyceny v ději celého příběhu. Pokračování seriálu The Umbrella Academy zkrátka působí, jako kdyby si tvůrci jednoho dne sedli kolem kulatého stolu a řekli: „Hoši, buďme k sobě upřímní, nemáme nic. Navrhuji tam naházet všechno, co mají lidi rádi – superhrdiny, zvláštní zkušenosti, nějaké to drama z dětství, konspirační teorie a cestovaní časem. Třeba to vyjde.“ Jeden z nich možná namítl: „A není to už moc?“ Jeho hlas byl zjevně umlčen, ale ano – je to už moc, celý seriál je v podstatě ve všech směrech moc pro diváky, kteří očekávají určitou kvalitu a ucelenost.

The Umbrella Academy je však nenáročným dílem na zhlédnutí, vyžaduje přesně 0 % soustředěnosti, což pro někoho může být kýženým prvkem, hledá-li odpočinkový seriál jako kulisu – sérii, při které se dá pracovat na home-office, a přesto neunikne jediná důležitá informace. Jako samostatně stojící program na večer se ale seriál nezdá vhodný pro nedostatek akce, již zmíněnou bizarní paletu vjemů a žánrů, infantilnost, která zároveň pro děti není dost dětská a neuspokojivý smysl pro humor.

Názor informuji.cz: 40%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!