Řízení cessny, vrtulníku nebo ultralehkého letadla pro nezkušené nabízí Pilotem na zkoušku

Řízení cessny, vrtulníku nebo ultralehkého letadla pro nezkušené nabízí Pilotem na zkoušku 

Zkusit si pilotování malých letadel bez nutnosti předchozích zkušeností nabízí společnost Pilotem na zkoušku zprostředkovávající vyhlídkové lety a netradiční letecké zážitky. Vzlétnout můžou zájemci v Praze, Brně, Ostravě a dalších devíti českých městech.

Pilotovat letadlo lze nejenom po dlouhodobém výcviku, ale také v rámci rychlokurzů Pilotem na zkoušku, během nichž můžou zájemci usednout do rozličných druhů malých letadel Cessna či Cirrus, vrtulníku nebo ultralehkých letadel.

Absolvovat je mohou na letištích po celé republice, kromě tří největších měst také v Sazené na Kladensku, Mladé Boleslavi, Příbrami, Hradci Králové, Benešově, Roudnici nad Labem, Karlových Varech, Plzni a Českých Budějovicích. Vyzkoušet si mohou také přistání na pražském letišti Václava Havla v Ruzyni.

Budoucí piloti nejprve projdou půlhodinovým až hodinovým briefingem, během něhož budou seznámeni s ovládáním stroje, jednotlivými ukazateli na palubní desce, kontrolou počasí nebo řešením nenadálých situací.

Dále s instruktorem absolvují předletovou kontrolu, nastaví palubní přístroje a poté už zamíří do kokpitu, kde bude kromě náročného vzletu a přistání mít letoun plně pod kontrolou. Po skončení letu si odnesou průkaz o jeho absolvování.

Samotné zážitkové lety standardně trvají dvacet až šedesát minut. Zájemci mohou s instruktory letět buďto zcela sami, nebo si s sebou na palubu vzít až dvě osoby.

Foto: Pilotem na zkoušku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!