Neznámé básně Johnnyho Cashe i kontroverzní životopis Ježíše Krista. Přinášíme srpnové knižní novinky

Neznámé básně Johnnyho Cashe i kontroverzní životopis Ježíše Krista. Přinášíme srpnové knižní novinky 

Srpen přináší zajímavé novinky na domácím knižním trhu. Nepřehlédněte soubor básní a písňových textů amerického zpěváka Johnnyho Cashe, nevšední pohled na postavu Ježíše Krista nebo nový román známé české spisovatelky Jakuby Katalpy.

Slova pro věčnost – Johnny Cash

Fenomenální americký zpěvák a kytarista s výrazným přesahem z původního country stylu Johnny Cash spoustu básní a textů skladeb tvořil takzvaně „do šuplíku“. Dosud nepublikované práce z rozličných období hudebníkova života nyní pod shrnujícím názvem Slova pro věčnost vycházejí knižně i v češtině.

Zuzanin dech – Jakuba Katalpa

Známá česká literátka, autorka románů Němci nebo Doupě, přichází s dalším románem dějově se obracejícím do období nacistické nadvlády. Titulní hrdinkou nové knihy je dívka ze zámožné holašovické rodiny Zuzana Liebeskindová, kterou židovský původ předurčí k transportu do koncentračního tábora. Po návratu však čelí ještě větším ztrátám než během války.

U Petrovových řádí chřipka – Alexej Salnikov

Oceněný román současného ruského autora Alexeje Salnikova vypráví o muži středního věku, který svůj stereotypní život na venkově utápí společně se svými kumpány v alkoholu. Šedivou realitu všedních dní se schizofrenní manželkou a dospívajícím synem naruší nákaza podivnou chřipkou, která spustí řetězec bizarních událostí.  

Autobiografie Ježíše Krista – Oleg Zobern

Život a osobnost patrně nejznámější historické postavy všech dob přibližuje bez skrupulí ruský spisovatel Oleg Zobern, jehož obraz se poněkud vymyká standardním představám o Ježíši Kristu. Představuje ho jako cynického mudrce, inteligentního člověka skvěle odhadujícího charakter a obratného manipulátora. Román ukazuje i analogie mezi antickou a dnešní podobou kultu osobnosti.

Nezapomeňme: Příběhy Paměti národa

Na téměř tří stech stránkách přináší společnost Post Bellum vybrané autentické příběhy lidí z minulého století, na něž by se podle autorů nemělo zapomenout. Mezi pamětníky nechybí žena podporující Židy přímo v sídle říšského protektora, přeživší z koncentračního tábora, farář z disentu nebo studentský rebel z revolučního roku 1989.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!