Česky nás zpívat neuslyšíte, angličtina nám přišla přirozená, říká Levi z Origin of Infinity

Česky nás zpívat neuslyšíte, angličtina nám přišla přirozená, říká Levi z Origin of Infinity 

Dušan Homola pro Informuji pokračuje v sérii, ve které sleduje mladé a nadějné formace na domácí scéně. Miroslav Kočegura alias Levi si odskočil od bicích, aby přiblížil projekt Origin of Infinity. Metaloví nováčci mají za sebou debutovou nahrávku a svůj poslední den na zemi - či na hudební scéně - rozhodně nevyhlížejí.

Aktuálně máte na svém kontě album "The Last Day On Earth", které vyšlo digitálně na sklonku roku 2019 a fyzicky na CD a LP v květnu tohoto roku. Jaké máte ohlasy?

Je to tak. V dubnu jsme album vydali na vinylu a v květnu vyšlo i na CD pod křídly Slovak Metal Army. Stále ještě chodí recenze, jak ze světa, tak z domácích webzinů. Ohlasy jsou ve většině případů velice pozitivní a máme z toho radost! Není nic lepšího než pozitivní zpětná vazba, která nás podporuje v další tvorbě!

Na vaší desce zpíval Tomáš "Hospi" Hospodka známý z Wictims nebo When Goodbye Means End. Doplnil vaše duo pouze jako host nebo s ním plánujete další spolupráci?

Hospi nám pomohl a po odchodu našeho původního vokalisty Honzy se ujal zpěvu. Je aktivní ve zmíněných kapelách, ale s jeho projevem jsme velice spokojení a určitě budeme dál spolupracovat.

Kde jste desku natáčeli a jak jste spokojení s produkcí alba?

Desku jsme nahrávali ve studiu Hellsound u Honzy Kapáka na jaře 2019. Hospi následně dodělal zpěvy ve svém domácím studiu a ke konci roku probíhal mastering opět v Hellsoundu. Výsledný sound jsme samozřejmě hodně řešili. Honza na tom usilovně pracoval a vytvořil pro nás několik finálních verzí. S výsledkem, ke kterému jsme společně došli, jsme maximálně spokojeni! Funguje jako odraz doby a pevně si za ním stojíme. Je jasné, že s odstupem na to člověk bude nahlížet jinak a popřípadě by i něco změnil, ale tak to chodí. Aktuálně je vše ještě příliš čerstvé a neměnil bych nic.

Deska je komplet nazpívána v angličtině. Máte tedy světové ambice nebo se nebráníte ani češtině?

Celá deska je koncepční dílo v angličtině a i další naše nahrávky budou v anglickém jazyce. Určitě chceme desku rozšířit i za naše hranice a dostat se do povědomí nejen na tuzemské scéně či na Slovensku. Česky nás zpívat neuslyšíte. Vlastně jsme to ani moc neřešili, angličtina nám pro naši tvorbu přišla přirozená.

Dočkáme se i živého představení desky? Kam můžeme zajít na koncert?

Rádi bychom desku hráli, chybí nám ovšem druhá osmistrunná kytara! Stále řešíme personální doplnění naší sestavy, abychom byli schopní živě vystoupit. Doufáme že se vše brzy vyřeší a nejpozději v zimě budeme aktivní.

Jaké máte další plány s kapelou?

Momentálně čekáme na dokončení masteringu k novému EP, které jsme nahrávali v prosinci minulého roku v Hamburku v Bouda Studio. Rádi bychom materiál vydali zkraje podzimu a natočili k jedné ze skladeb i videoklip. Také momentálně čekáme na výrobu triček a čepic. A samozřejmě dále tvoříme nové písně!

Jestli se nepletu, je to vůbec poprvé, kdy jste vy nebo Vladimír 'Vladin' Novák (kytarista kapely pozn.) zaznamenali svou tvorbu ve studiu na LP nosič. Jaký je to pocit slyšet ty skladby poprvé přes gramofon?

Naše předchozí nahrávky vyšli pouze na CD nebo digitálně. The Last Day on Earth je pro nás natolik silné album, že jsme se rozhodli si ho sami vydat i na vinylu. Jako sběratelé hudebních nosičů jsme si tím splnili sen! Je to prostě neuvěřitelný a krásný pocit vybalit desku a kochat se velikostí obalu a poprvé ji přehrát. Na youtube dohledáte i unboxing video.

Jste známý jako velký sběratel CD a LP. U kolika kapel vlastníte kompletní diskografii a které desky toužíte pořídit v budoucnu?

Vyrůstal jsem na metalu devadesátých let a hudební nosiče sbírám zhruba od patnácti let. Za ty roky se mi podařilo zkompletovat většinu diskografií kapel, které jsem si přál. Vždy ale bude co hledat a shánět! Člověk pak začne řešit singly a promo nahrávky nebo objeví novou kapelu a zjistí, že je natolik dobrá a opět začíná od nuly a dohledává staré desky. Z domácí scény mám například komplety od Root, Törr, Krabathor, Debustrol a tak dále. Těch kapel je opravdu dost. Ze zahraničí patří mezi moje top desky Sepultura, od které mám 82 hudebních nosičů :) Dále pak Pantera, Napalm Death a jiné. Myslím, že vše má svůj čas a desky, které hledám si ke mně cestu najdou.

Existuje vůbec nějaká nahrávka, kterou musíte mít, ale její cena je tak vysoká, že jste zatím odolával? Kolik jste vlastně nejvíc zaplatil za fyzické album?

Určitě je několik nahrávek, které mají příliš vysokou cenu. Jedná se většinou o první vydání. Měl jsem štěstí v tom, že se mi podařilo dost desek sehnat kolem roku 2000, kdy se lidé zbavovali krásných vinylů za minimální cenu. Často jsem v té době hledal v antikvariátech a bazarech a za 50 korun v tu dobu koupil například desky od Napalm Death, Morbid Angel a dost české a slovenské klasiky. Často narážím na Ebay, Aukru či Discogs na alba, která mi chybí ve sbírce. Ovšem cena 80 euro a více už je pro mě strop. Nejdražší deska mě právě stála právě zmíněných osm pětek a ještě mi jí kamarádka přivezla z USA. Byl to poslední zásadní kus do sbírky Sepultura, minialbum Revolusongs vydané pouze v Brazílii. Ale čím déle člověk sbírá hudbu, tím více je ochoten za danou desku zaplatit :)

Foto: archiv Origin of Infinity

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!