Populární Rebelové se vrátí v prosinci na muzikálová prkna

Populární Rebelové se vrátí v prosinci na muzikálová prkna 

Na konec roku si Hudební divadlo Karlín připravilo premiéru nového nastudování původního filmového retro muzikálu Filipa Renče a Zdeňka Zelenky. Roztančení Rebelové se po letech vrátí na divadelní prkna.

Hudební divadlo Karlín má za sebou několik měsíců nuceného zavření svých bran. Stejně jako jiné scény, i jeho postihla vládní opatření proti koronaviru. Zrušeno bylo 94 představení, které se nyní přesouvají na podzim a zimu. Vyměnit musí divadlo na 60 tisíc vstupenek. Přesto na nadcházející divadelní sezonu naplánovalo i jednu muzikálovou premiéru – muzikál inspirovaný téměř dvacet let starým filmovým muzikálovým hitem Rebelové.

Divadelní Rebelové vznikají spoluprací producentů Oldřicha Lichtenberga a Egona Kulhánka. Právě Lichtenberg před lety uváděl komornější verzi muzikálu na prknech Divadla Broadway. Karlínská verze by měla být mnohem barevnější, výpravnější a velkolepější. Režie se ujal samotný Filip Renč, který režíroval i snímek z roku 2001. V něm září Zuzana Norisová a Jan Révai.

Druhý jmenovaný se představí také v připravované muzikálové verzi. Tentokrát si ale Jan Révai nestřihne roli mladíka Šimona, ale spolu s Dennym Ratajským se bude střídat o roli tatínka hlavní představitelky Terezy. Tu ztvární Nikola Ďuricová a Sarah Salloum. Šimona si zahrají Petr Ryšavý a Roman Tomeš. Dále vystoupí Jitka Schneiderová, Pavla Břínková či Světlana Nálepková.

Diváci se mohou samozřejmě těšit na známé filmové písně, které postupem času téměř zlidověly. Š-š-š, Oliver Twist, Pátá, Gina či Mně se líbí Bob budou doplněny i několika hity, které ve filmové verzi nezazněly – třeba Terezou od Waldemara Matušky či Nechte zvony znít od Marty Kubišové. Premiéry jsou naplánované na 3. a 4. prosince.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!