Havel, čtvrtá řada Pokoje 104 a Movie Night na střeše. Nabízíme kulturní tipy na týden 20.- 26. července

Havel, čtvrtá řada Pokoje 104 a Movie Night na střeše. Nabízíme kulturní tipy na týden 20.- 26. července 

Tento týden se v kině můžete podívat na životopisný snímek Havel, přečíst si detektivní thriller od české autorky, zkontrolovat čtvrtou série hororového seriálu Pokoj 104 nebo dát šanci Movie Night na střeše s výhledem na celou Prahu. Podívejte se na naše týdenní tipy!

The Kissing Booth 2: Pokračování teenagerovské komedie na Netflixu

V prvním díle The Kissing Booth z roku 2018 se hlavní hrdinka Elle (Joey King) zamiluje do Noaha (Jacob Elordi) a polibek v líbacím stánku vyústí v zakázaný románek. Noah je však bratrem jejího nejlepšího kamaráda Leeho (Joel Courtney), který se vztahem zásadně nesouhlasí. Elle tak musí volit mezi přátelstvím a láskouV pátek 24. července vychází druhý díl adolescentní komedie pro teenagery a mladé dospělé Stánek s polibky 2 (The Kissing Booth 2). Podívejte se, kam se teen film režiséra a scénáristy Vinceho Marcella vyvine dál.

 

Pokoj 104: Čtvrtá řada na HBO GO

V sobotu 26. července se mrazivý hororový seriál Pokoj 104 (Room 104) rozšíří o další, již čtvrtou sérii. Dílo z produkce HBO nahlíží za dveře jednoho pokoje obyčejného amerického motelu a zkoumá osudy hostů, kteří jím projdou. Každý z dvanácti dílů jednotlivých sérií přináší jiný a originální příběh nového hosta a obyčejný pokoj zapadlého motelu tak dostává punc výjimečnosti a místa, které může být tím nejzajímavějším na světě. Pokoj zůstává stejný, ale vše kolem něj se mění – postavy, děj, atmosféry i doba. Mísí se tak i žánry. Zatímco u jedné epizody se diváci zasmějí, hned ta následující může být plná děsu či dramatu. Dvanáct nových příběhů bude v sobotu najdete na HBO GO.

 

Havel: Český film Slávka Horáka přichází do kin

„Portrét státníka nečekejte,“ slibuje režisér Slávek Horák. Václav Havel vešel do dějin jako první prezident České republiky, za jeho příběhem však stojí mnohem víc. Celovečerní film Havel se odehrává mezi lety 1968 a 1989 a zachycuje bývalého prezidenta jako bohémského a lehkovážného dramatika šedesátých let, bojovníka za lidská práva v letech sedmdesátých i jako vůdčí osobnost slavné sametové revoluce a politickou ikonu. Václav Havel se mimo lidský přístup k politice vyznačuje i bouřlivým osobním životem. Byl pronásledován, vězněn, měl četné milostné pletky a v centru toho všeho stojí jeho vztah s manželkou Olgou. Životopisný snímek se dostává do kin ve čtvrtek 23. července.

 

Anglická zahrada: Záhadný detektivní román české autorky

Tento čtvrtek zároveň české autorce Petře Klabouchové vychází její pátá kniha. Tentokrát půjde o detektivní psychologický román Anglická zahrada, který je inspirován skutečnými událostmi z toku 2006. Náhle zmizení dvou malých chlapců silně otřese životem všech obyvatelů malého městečka. Oběti vyšetřování se stává nejen rodina desetiletých děti, ale i místní postavy. Jak se celý případ udál odhaluje nový český detektivní thriller. 

Prague Rooftop Festival: Movie Night aneb večer plný filmů na střešním festivalu

Prague Rooftop Festival připravuje řadu akcí na střeše v centru Prahy s velkorysými výhledyNa sobotu 25. července připadá Movie Night. Po západu slunce se vytáhne plátno a diváci budou mít možnost sledovat vybraný snímek v podvečerní Praze s drinkem v ruce. Střecha Fashion club Restaurant & Terrace na pražském Náměstí republiky se otevírá již ve 14:00 hodin a akce na ní potrvá do jedenácti večer. Pro další informace sledujte tuto událost.

Letní kino ve Skautském institutu na Staromáku: Prázdniny v Římě

Ve Skautském institutu bude odvysílána další hepburnovská klasika. V úterý 20. července poběží na Staroměstském náměstí romantická komedie Prázdniny v ŘíměKlasika s Audrey Hepburn a Gregory Peckem v hlavních rolích americké komedie si zasloužila hned tři Oscary – jednoho si odnesla Audrey Hepburn jako hlavní herečka, scenárista Dalton Trumbo obdržel zlatou sošku za původní příběh a poslední ocenění připadlo za kostýmy v černobílém filmu. Příběh vypráví o svérázné princezně (Audrey Hepburn), která se vzepřela svým panovnickým povinnostem a díky pohlednému americkému novináři (Gregory Peck) pozná Řím jako obyčejná dívka. Práva na snímek poskytla Americká ambasáda a promítán bude v originálním znění. Více informací naleznete na této události. Kdo dřív přijde, ten líp sedí.

 

Podivuhodný případ Benjamina Buttona či Prázdniny v Provence: Týdenní televizní výběr

Na televizních obrazovkách si můžete tento týden pustit například oscarový snímek Podivuhodný případ Benjamina Buttona nebo českou komedii Prázdniny v Provence.

V pondělí 20. července od 20:00 se na Nova Cinema objeví oscarový film Podivuhodný případ Benjamina Buttona s Bradem Pittem a Cate Blanchett v hlavních rolích. Snímek byl natočen podle předlohy povídky autora jazzového věku Francie Scotta Fitzgeralda. Život sympatického padesátníka se skvěle vyvíjí, a navíc se zamiloval do třicátnice Daisy. Hlavní hrdina však začne místo stárnutí mládnout. To se mu nejprve velmi zamlouvá, vrásky mizí a on se cítí čím dál lépe. Brzy však pochopí, že tento dar je spíš prokletí, protože život s ubývajícími léty vedle jeho stárnoucí lásky není úplně normální. Snímek si odnesl Oscara za výpravu, makeup i vizuální efekty.

V sobotu 25. července od 20:00 odvysílá Prima COOL českou komedii Prázdniny v Provence. Ten diváky zavádí do prosluněného jihovýchodu Francie. Hlavními hrdiny letní komedie je trojice kamarádů a členů kapely (Kryštof Hádek, Jakub Prachař, Vojtěch Kotek), kteří utečou před svojí manažerkou k tetě jednoho z členů hudební skupiny. Tam se poflakují a soutěží o srdce krásné místní dívky. Každý z trojice je jiný a společně je čeká jeden průšvih za druhým – zavilý hulič marihuany, hláskující filosof a nesmělý basák.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!