Studio 30 Rock se po sedmi letech vrací na obrazovky. Postavy se znovu setkají v hodinovém speciálu

Studio 30 Rock se po sedmi letech vrací na obrazovky. Postavy se znovu setkají v hodinovém speciálu 

Populární americký seriál s Tinou Fey a Alecem Baldwinem zažije v létě svůj návrat. Hodinový speciál bude mít premiéru 16. července na NBC, o den později bude k dispozici na streamovací platformě Peacock.

Dobrou zprávu má stanice NBC pro příznivce komediálního seriálu Studio 30 Rock spisovatelky a herečky Tiny Fey, scenáristky populárního skečového pořadu Saturday Night Live. Letní hodinový speciál bude mít premiéru 16. července na NBC a o den později bude k dispozici na streamovací platformě Peacock. Režie se zhostil Oz Rodriguez, Feyin a Baldwinův kolega z SNL.

„Jsme všichni šťastní, že máme tuto výmluvu, abychom zas (pro jednou) mohli společně pracovat pro NBC,” okomentovali blížící se speciál producenti Tina Fey a Robert Carlock. „Abychom citovali Kennetha (průvodce tel. studiem, pozn. red.), jsou jen dvě věci, které máme na tomto světě opravdu rádi: televizi a každého,” dodali.

Studio 30 Rock mělo premiéru v roce 2006 a okamžitě stalo se hitem. Seriál nakonec dokázal předčit i tematicky podobné, avšak méně satirické Studio 60 Aarona Sorkina a udržet se na obrazovkách sedm let.

Hrdinkou seriálu je scenáristka Liz Lemon (Tina Fey), hlavní autorka fiktivního komediálního pořadu The Girlie Show, nápadně se podobající populárnímu Saturday Night Live. V pilotním díle se Liz setkává s novým – svérázným, až podivýnským – šéfem stanice Jackem Donaghym (Alec Baldwin), který autorku přiměje k řadě změn, mimo jiné i k obsazení pološíleného komika Tracyho Jordana (Tracy Morgan).

Studio 30 Rock se na obrazovky NBC vrací po dlouhých a úspěšných sedmi letech. Pořad získal řadu ocenění, včetně 16 cen Emmy, z nich tři v kategorii nejlepší komediální seriál. Mezi další ocenění patří sedm Zlatých glóbů či cena Peabody. Všech sedm sérií si nyní můžete pustit na zmiňované platformě Peacock.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Plakát z letnímu speciálu.
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!