Jarní edice Slou Days 2020: Ročník plný změn a autogramiáda knihy Kamily Boudové

Jarní edice Slou Days 2020: Ročník plný změn a autogramiáda knihy Kamily Boudové70%

Přes všechny pochyby způsobené koronavirovou pandemií se jarní edice Slou Days 2020 konala 10. – 11. července 2020 – opět v karlínské Hauch Gallery. Nejen kvůli zvláštním opatřením se však od minulých akcí lišila. Vstupné bylo zdarma, chyběly přednášky a workshopy, novinkou byla autogramiáda Kamily Boudové.

Z letošní jarní edice Slou Days 2020 se stala edice letní a módní akce pro příznivce udržitelného odění se konala v pondělí a sobotu od 10. do 11. července. V již pro akci tradičních prostorech pražské Hauch Gallery se pro návštěvníky otevřela shopping zóna plná upcycled, ekologické a bio udržitelné módy, přírodních kosmetických produktů a kvalitních doplňků do bytu, dalších rukodělných výrobků. Módní event s příjemnou atmosférou a rozsáhlou komunitou příznivců ekologického odívání se od minulých ročníků v mnohých bodech lišil. Některé změny byly vítané, jiné byly spíš na škodu.

Jedenáctý ročník Slou Days poprvé za svoji existenci potěšil návštěvníky vstupným zdarma. Nulové vstupné bylo namístě i z toho důvodu, že se tentokrát z pochopitelných organizačních důvodů nekonaly přednášky a workshopy o módě, materiálech a životní stylu obecně. Ty byly vždy velkým lákadlem, protože návštěvníci měli možnost za symbolické vstupné vyslechnout například zásady, podle kterých by si ženy měly vybírat oblečení, od stylistky a módní návrhářky Kamily Vodochodské, návod na efektivní šatník od fashion koučky Jany Meinlschmidtové či stručného průvodce Kamily Boudové o principech a zásadách udržitelného odívání.

Spisovatelka a zakladatelka Slou Days Kamila Boudová však na akci nechyběla ani tentokrát. V obou dnech se objevila v rámci autogramiády svého posledního literárního počinu pod názvem Kniha SLOU: Průvodce pomalým životním stylem, která se nezabývá pouze udržitelnou módou a pečlivě vybíraným a efektivním šatníkem, ale i zpomalením v kuchyni, ložnici, nakupování i cestování. Autorka se se čtenáři dělí o způsob, jak nechat pomalost prostoupit myslí i celým tělem a zjistit, že už možná máme vše, po čem jsme se pídili. Autogramiáda principů pomalého života v pevné vazbě probíhala oba dny, knihy byl dostupné i na místě.

V Hauch Gallery probíhala tradiční swap pártykoutek věnovaný výměně oblečení návštěvnic. Za jakýkoliv čistý kousek, který nesedí stylem či velikostí, si návštěvnice mohou odnést jiný, který by se jim více hodil.

Z prodejců se letošních Slou Days zúčastnili například Meera Design s ručně šitým oblečením ze 100% bavlny, který je šetrná k pokožce i planetě, Flow Base, značka kvalitní BIO kosmetiky, Intimate Stories, slovenská značka vyrábějící krásna pyžama z hedvábí a bavlny, či Humanity House, kteří přivezli veselé tašky z recyklovaných a ekologických materiálů. Tým Meraki Prague návštěvníkům nabídl trička s pozitivními potiskyPunkTura si lidi získala s upcyklovanou originální módou a velký úspěch zaznamenala značka 100% přírodní a ručně vyráběné pečující kosmetiky S láskou Emily.

I bez přednášek bylo během dvou dní co dělat, v příští podzimní edici se však snad můžeme těšit i na sérii povídání o módě, ekologickém smýšlení a životním stylu.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hauch Gallery

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!