Palm Off Fest odstartuje v říjnu litevský soubor Operomanija zaměřující se na novou operu

Palm Off Fest odstartuje v říjnu litevský soubor Operomanija zaměřující se na novou operu   

Pátý ročník mezinárodního setkání divadel střední Evropy Palm Off Fest se uskuteční v říjnu a v listopadu v Divadle pod Palmovkou. Tentokrát proběhne s podtitulem [untitled yet].

FESTIVAL BYL KVŮLI PANDEMII COVIDU-19 ZRUŠEN.

Letošní Palm Off Fest zahájí 15. října litevský soubor Operomanija s inscenací Alfa, za níž stojí oceňovaná režisérka a vizuální umělkyně GoraParazit. Operomanija je experimentální soubor, který se věnuje nové opeře. Hra Alfa vychází z příběhu Isabelly Garcíi Lorcy, která se po dlouholeté emigraci vrací do Španělska, aby odhalila tajemný osud svého bratra. Tím byl básník a dramatik Federico García Lorca, jenž byl zastřelen frankisty v roce 1936 v Granadě. Okolnosti jeho smrti nejsou ale zcela jasné a pravda možná zatím zůstává skryta.

Cílem festivalu je představit veřejnosti nejvýznamnější a nejzajímavější tvůrce a inscenace ze středu Evropy. “Podtitul letošního ročníku [untitled yet] odkazuje jak k nečekaným událostem letošního roku a s nimi spojeným procesem změn, tak k samotnému procesu vzniku divadelní inscenace, kdy až do posledního momentu zkoušení může být dílo neuzavřené a nepojmenované,” říká Jan Jiřík, dramaturg Palm Off Festu.

Kompletní program festivalu představí tvůrčí tým na konci srpna. “Opět představíme výjimečné středoevropské soubory, jejichž tvorba je českému publiku těžko dostupná, a proto často neznámá,” přibližuje ředitel Divadla pod Palmovkou Michal Lang, “důležitou součástí festival je také dialog – po každém představení budou opět zařazeny diskuze diváků s režiséry, herci a dramaturgy.”

Festival potrvá od 15. října do 21. listopadu 2020. Kromě divadelních inscenací plánuje přehlídku filmových dokumentů a scénická čtení.

Foto: Andrej Vasilenko

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo pod Palmovkou nabízí i další akce

Místo konání: Divadlo pod Palmovkou

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!