Filmové a seriálové tipy, týden #27: Vary všude, zoufalé jeptišky i nový kabát českých klasik

Filmové a seriálové tipy, týden #27: Vary všude, zoufalé jeptišky i nový kabát českých klasik 

Po celé republice začala okleštěná verze tradičního karlovarského festivalu. Máme pro vás ale i pozvánku na zrestaurované české filmy nebo na hlavu postavené oddechovky ve videotékách. Co si vyberete?

Hamilton

Začínáme legenadárním muzikálem, jehož verzi s původním obsazením na Broadwayi nabízí videotéka Disney+. Příběh o skutečném životě prvního ministra financí Spojených států Alexandera Hamiltona je po celém světě dlouhodobým hitem. Diváci uvidí představení natáčené v divadle Richarda Rodgerse. V hlavní roli se objeví Lin-Manuel Miranda, kterého mohou čeští diváci znát například ze seriálu HBO Jeho temné esence.

Válečná jeptiška

Osiřelá dospívající dívka se probudí v márnici a zjistí, že má nové superschopnosti. Videotéka Netflix přichází pravidelně se zajímavými kousky. Někdy s milými komediemi, jako byla například Eurovize a v dalším případě nám servíruje seriál o smrtící služebnici boží. V mixu Čarodějek a Buffy, přemožitelky upírů se z hlavní hrdinky Avy stává vyvolená nositelka svatozáře tajné sekty jeptišek, které loví démony. Na prodloužený víkend ideální, nemyslíte? Čeká na vás deset epizod první řady.

Zoufalky

Netflix nabízí také celovečerní debut režisérky LP (žádná přízeň s populární zpěvačkou) Zoufalky. Snímek vypráví tradiční klišé příběh o nenapravitelné romantičce Wes, která se rozhodne vytrestat svého potenciálního partnera za to, že se jí po schůzce neozval. Odešle proto "opilý" email, kterého po vystřízlivění lituje. Její láska totiž skončila v nemocnici. Začíná stíhací jízda, ve které Wes a její kamarádky uhánějí do Mexika, aby stiskly "DELETE" dříve, než si jejich cíl projde poštu. 

Tady Vary 

Tady Vary, tedy zúžená verze populárního filmového festivali, nabídnou od 3. července evropské i světové premiéry. Do kin se poprvé podívá životopisný snímek Meky o zpěvákovi Miroslavu Žbirkovi, atmosférické drama Luxor v koprodukci Egypta a Velké Británie nebo mexický thriller Bez zvláštních znamení či komediální dokument Tajný agent. Každý z vybraných filmů bude mít pouze jedno představení, které proběhne ve všech kinech ve stejný okamžik. Nebudou chybět festivalové úvody, spojení s tvůrci na síti i účast zástupců festivalového týmu. Přehled všech kin a informace o programu najdete na www.kviff.com.

Obnovené premiéry českých klasik

Příběhy samotářů uprostřed davu, kteří si připadají bezmocně vláčení zlomyslným osudem uvnitř svých ekonomicky pohodlných životů. Snímek Davida Ondříčka se vrací k divákům od 2. července, kdy má premiéru digitálně restaurovaná verze. Režisér využil volné místo po odsunutém Zátopkovi. Samotáři znamenali v roce 2000 Českého lva pro Jiřího Macháčka a ve filmu se navíc poprvé na plátně objevil Ivan Trojan.

Digitálně restaurovaný jde do kin i populární snímek Jiřího Menzela Postřižiny. Adaptace knihy Bohumila Hrabala letos oslavila 40 let od premiéry. Jak dopadne invaze hlučného Pepina do tamního pivovaru už mnozí vědí, ale teď si to mohou připomenout na velkém plátně. 

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!