Pražský DOX čeká nabité léto. Chystá letní kino i výtvarné workshopy

Pražský DOX čeká nabité léto. Chystá letní kino i výtvarné workshopy 

Centrum současného umění DOX v pražských Holešovicích připravilo bohatý prázdninový program. Během července a srpna mohou návštěvníci vybírat mezi letním kinem, experimentální inscenací nebo novou výstavou, nejmenší se můžou těšit na workshopy umění.

Každou prázdninovou středu až do 26. srpna se budou na terase Evergreen vždy po 21. hodině promítat nevšední snímky. Letní filmový program, který organizátoři připravili ve spolupráce s Febiofestem, zahájí 8. července australsko-německé experimentální drama Manifesto v režii Juliana Rosefeldta s Cate Blanchett, která ztvárňuje třináct různých postav.

Příští pátek 10. července se otevírá přehlídka maleb Ivany Lomové, leitmotivem její tvorby je hlavní město. Autorka vyhledává místa, do nichž se otiskla normalizační éra a osobní příběhy tehdejších obyvatel metropole. Nejde však o monumentální stavby, ale spíše o drobné detaily a nenápadné tvary se svědectvím o době minulé. Výstava bude k vidění do 27. září.

Loni v říjnu uvedl DOX v premiéře experimentální inscenaci Pan Pros s podtitulem Slova, která mi nepatří. Hru uvedl u příležitosti třicátého výročí úmrtí čelního představitele absurdního divadla Samuela Becketta, jehož témata a motivy převedl na holešovické jeviště divadelní režisér Jan Nebeský. V reprízách se jeho představení odehraje 22. a 23. července.

Letní program myslí i na dětské návštěvníky, pro které Centrum současného umění připravilo sérii pěti výtvarných workshopů vztahujících se k aktuálním výstavám Ultrasupernatural a Galegion: Utopické město. Poznat papuánské domorodce a jejich starodávný způsob života a chápání světa kolem nás můžou na setkáních 25. července, 8. a 29. srpna. Nápady k budoucnosti bydlení a podobě měst mají možnost ukázat na workshopech ve dnech 11. července a 15. srpna.

Foto: DOX

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!