Mezinárodní hudební festival Český Krumlov na podzim přivítá Šporcla i Ztraceného

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov na podzim přivítá Šporcla i Ztraceného 

Letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov se kvůli pandemii koronaviru přesunul na termín od 18. září do 3. října. Původně pozvané zahraniční hosty nahradí domácí interpreti, na pódiu se představí Pavel Šporcl, Marek Ztracený či Ondřej Gregor Brzobohatý.

Dvacátý devátý ročník festivalu letos nese podtitul Český Krumlov s českými umělci, návštěvu zamýšlených zahraničních hudebníků znemožnilo onemocnění covid-19.

Mezi letošními účinkujícími figurují zvučná jména tuzemské scény. Vážnou hudbu budou na festivalu zastupovat například klavírní virtuos Ivo Kahánek nebo violoncellista Jiří Bárta.

Pozvání přijala také Česká filharmonie v čele s šéfdirigentem Semjonem Byčkovem nebo Severočeská filharmonie Teplice, v jejímž podání zazní slavné filmové melodie.

Současnou hudbu uslyší návštěvníci festivalu třeba od Ondřeje Gregora Brzobohatého, Marka Ztraceného či Ondřeje Rumla. Těšit se můžou i na sólového houslistu Pavla Šporcla.

Naše největší přání bylo festival zachovat a nepřerušit tak dlouholetou tradici. To se nám povedlo. Řekli jsme si, že nečekanou a tíživou situaci zvládneme. Uskutečněním festivalu bychom rádi podpořili město Český Krumlov a českou hudební scénu. Líbí se nám spojení Český Krumlov s českými umělci a přizpůsobili jsme tomu celý program. Návštěvníci například ani letos nepřijdou o tradiční národní večer,“ nechal se slyšet prezident festivalu Jaromír Boháč.

Marek Ztracený. Foto: MHF Český Krumlov

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!