Do DOXu nebo Musea Kampa za poloviční vstupné. Držitelé Lítačky mohou během prázdnin využít slevu

Do DOXu nebo Musea Kampa za poloviční vstupné. Držitelé Lítačky mohou během prázdnin využít slevu 

Během července a srpna mohou lidé, kteří mají zakoupenou kartu Lítačka, využít padesátiprocentní slevy na vstupné do vybraných kulturních institucí v Praze.

Hlavní město spustilo projekt na podporu kulturních institucí v období koronavirové krize. Návštěvníci mohou při vstupu do devíti objektů využít polovičního vstupného, k čemuž jim stačí jen předložení dopravní karty Lítačka. Sleva platí nejen na plné ceny, ale i na další kategorie – využít ji lze také na vstupné pro studenty, děti či seniory. 

Slevu nabízí Národní kulturní památka Vyšehrad, kde ji lze uplatnit na komentované okruhy Tváře Vyšehradu zaměřené na nejstarší historii místa, jeho vojenskou minulost či báje a pověsti spojené s počátky naší státnosti. 

Dále se zájemci mohou podívat do Muzea hlavního města Prahy vyjma hlavní budovy na Florenci, která je uzavřená z důvodu rekonstrukce. Zamířit ale můžou do Domu U Zlatého prstenu, který hostí výstavu ke stému výročí divadla Říše loutek, nebo do ctěnického zámku, jenž aktuálně představuje řemesla zachycená v českých pohádkách.

Na zvýhodněné vstupné láká i Galerie hlavního města Prahy, kde je nyní k vidění retrospektivní přehlídka fotografií Antonína Kratochvíla nebo výstava snímků Josefa Sudka, také Obecní dům s unikátními secesními interiéry, holešovické Výstaviště, kde se nachází Lapidárium nebo Maroldovo panorama, či Staroměstská radnice s orlojem.

Antonín Kratochvíl, Debbie Harry, nedatováno. Foto © GHMP

Do projektu se dále zapojilo Museum Kampa, kde je nyní přístupná nevšední výstava spojující díla Pasty Onera a Alfonse Muchy, Centrum současného umění DOX, kde si lze prohlédnout výstavu Ultrasupernatural o papuánských domorodcích nebo expozici Galegion: Utopické město, a v neposlední řadě i Galerie Villa Pellé, jež zanedlouho otevře výstavu Opráski s českí historje a přehlídku tvorby Julia Reichela a Romana Výborného pod názvem Brrrain Freeze.

Foto: Lucie Illesová, DOX

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!