Menší hudební festivaly: domácí legendy, filmové melodie i blues

Menší hudební festivaly: domácí legendy, filmové melodie i blues 

Hledáte v současném nejistém období komornější hudební události? Podívejte se na náš výběr menších letních a podzimních festivalů, které se uskuteční navzdory koronavirové pandemii.

Pokořen v Litoměřicích

Na břehu Labe v severočeských Litoměřicích se vzhledem k současné situaci okolo onemocnění covid-19 uskuteční demoverze komorního festivalu, a to 25. července v tamním letním kině. Představí se skupina Už jsme doma, Gott Revival, Houpací koně, Živé kvety, Neznámý písničkář, Tornado Lue nebo výtvarník Petr Nikl. Na návštěvníky čeká i komorní forma sklepácké Besídky s Davidem Vávrou i Tomášem Hanákem. 

VDN Fest

Malý jednodenní festival na břehu Nového rybníka v Obořišti na Příbramsku přinese v pátek 31. července koncerty tří zavedených domácích interpretů. Během večera se na pódiu objeví zpěvačky Jitka Zelenková a Olga Lounová, které doplní Petr Kolář. Akce má omezenou kapacitu.

Bolevák Music Festival

Velký Bolevecký rybník Ostende v Plzni rozpohybuje v pátek 7. a v sobotu 8. srpna elektronická a taneční hudba. Vzhledem k nepříznivé situaci s koronavirovou pandemií se tentokrát návštěvníci mohou těšit na zástupce české a slovenské žánrové scény. Ti, kteří nechtějí čekat až do příštího měsíce, mohou v sobotu 25. července zajít na festivalový warm-up v tamním Watt Music Clubu.

Krásný Ztráty Live ve Všeticích

Statek ve středočeských Všeticích bude opět hostit hudební přehlídku domácích interpretů napříč generacemi. 14. a 15. srpna vystoupí pod širým nebem dříve oznámení Buty, Monkey Business, Michal Prokop či Ivan Hlas s doprovodem a také Michal Ambrož a Hudba Praha, Laura a její tygři nebo The Atavists. Kapacita akce je omezená, se vstupenkami proto neotálejte.

Magmafest

V redukované verzi se v sobotu 22. srpnajihlavském letním kině uskuteční rockový festival, který letos kvůli okolnostem bude moci navštívit pouze tisíc osob. V komorním prostoru vystoupí sedm interpretů, mezi nimi punkoví veteráni Plexis, rocková partička Alkehol, metalová formace Trautenberk nebo Walda Gang hrající hardcore country. Jako kompenzaci za cestu na Vysočinu místo do Písku nabízejí pořadatelé za zakoupenou vstupenku pivo zdarma.

Soundtrack Festival v Poděbradech

Během koronakrize se nevzdávají ani pořadatelé festivalu filmové hudby a multimédií v lázeňských Poděbradech, kteří původně zamýšlený letošní program přesouvají na příští rok. O posledním prázdninovém víkendu si diváci budou moci zadarmo poslechnout profilový koncert Ondřeje Soukupa, na němž zazní melodie ze snímků Kolja, Tmavomodrý svět nebo Vratné lahve, nebo premiérovou multimediální show iMucha věnovanou secesnímu malíři Alfonsi Muchovi, zajít na filmovou videodiskotéku nebo na promítání v kinobusu. 

Plaňany Fest

Menší festival se i přes aktuální potíže uskuteční o posledním srpnovém víkendu. Do Plaňan na Kolínsku dorazí zvučná jména i nové objevy na domácí scéně. Na pódiu se vystřídá Tomáš Klus, Vašo Patejdl, Berenika Kohoutová nebo Pokáč, z kapel nebude chybět Mirai, Škwor, Olympic, Trautenberk ani Komunál.

United Islands of Prague

Festival rozprostřený na pražských ostrovech mění termín na druhý víkend v září a jiná je v letošním roce i lokace, kterou se stane holešovické Výstaviště. Tentokrát se návštěvníci mohou těšit na výběr uskupení našich západních sousedů v souvislosti s třicátým výročím znovusjednocení Německa. Vstup na koncerty je zdarma.

Blues Alive v Šumperku

Blues žije v podhůří Jeseníků! Výroční pětadvacátý ročník mezinárodního festivalu proběhne v šumperském Domě kultury od 12. do 14. listopadu. Na pódiu se vystřídají zahraniční s tuzemskými legendami žánru, chybět nebudou domácí Peter Lipa spolu s Lubošem Andrštem, Michal Prokop, chicagský slidekytarista Lil‘ Ed Williams, rakouský písničkář Hans Theessink nebo maďarský harmonikář Mátyás Pribojszki s big bandem.

United Islands of Prague 2019. Foto: Littera

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!