Filmové a seriálové tipy, týden #26: Víno, jehňátka i pěvci z Islandu

Filmové a seriálové tipy, týden #26: Víno, jehňátka i pěvci z Islandu 

Víkend je za dveřmi a tak je opět čas na filmové a televizní tipy. Plánujete si v době volna zajít do kina nebo pustit seriál? Podívejte se na náš výběr, ve kterém naznačíme, co by mohlo stát za to, i s čím byste raději neměli ztrácet čas.

Eurovize: The Story of Fire Saga

Skutečná Eurovize se přesunula na příští rok, a tak můžete okusit alespoň tu fiktivní. Komedie Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga svádí dohromady mistra komiky Willa Ferrella a sympatickou Rachel McAdams v rolích pěveckého dua z Islandu. Velkým snem Seveřanů je postoupit do finále soutěže a přesvědčit svět, že u sopek a ledovců se také rodí velcí umělci. Snímek je k dispozici na Netflixu od pátku 26. června. 

3Bobule

Třetí Bobule se po pandemickém odkladu konečně dostávají k divákům. Honza a Klára budou restaurovat své manželství za pomoci dávných přátel a navzdory věčným problémům. Situaci rozhodně nepomůže krachující vinařství, předsudky i časté krádeže ve vinicích. Naplní Klára odkaz svého otce - mistra vinaře a dokáže spravit vztah se svým mužem? Do hlavních rolí se vrací Tereza Ramba, Kryštof Hádek, Lukáš Langmajer a další.

Další jehňátko

Do tuzemských kin vstupuje koprodukční hororové drama Další jehňátko v režii výrazné polské režisérky Małgorzaty Szumowské. Lehce mysteriózní název snímku budí očekávání invenčního žánrového počinu, ten se ale dle naší redaktorky Kristýny Čtvrtlíkové bohužel nekoná. Výsledný film je podle jejího hodnocení značně nevyrovnaný. Mrzké dialogy jsou nezajímavé a dosti předvídatelné, příběh je kvůli nadměrnosti stereotypů jako harémové hierarchii klanu nebo zásadnosti příchodu menstruace coby trestu za Evin hřích přespříliš tuctový a závěr si lze snadno domyslet už v polovině. Celou recenzi si přečtěte zde.

Doom Patrol (2.série)

Na HBO GO najdou milovníci komiksového studia DC pokračování seriálu Doom Patrol. K divákům se vrací skupina klasických hrdinů jako jsou Robotman, Negative Man, Elasti-Woman, Crazy Jane nebo Cyborg. Všichni jsou obdaření nadlidskými schopnostmi, ale i negativními újmami na těle i duši. V druhé řadě bude Patrola mimo jiného vyšetřovat zmizení šíleného vědátora Nilese Cauldera alias Šéfa. Na seriál se podíváte od čtvrtka 25. června.

Tyran, zbabělec, oběť: Příběh Roye Cohna

Tyran, zbabělec, oběť a možná i všechno dohromady. HBO GO představila dokument o Royi Cohnovi. Snímek odvážným způsobem vypráví o životě a smrti nechvalně proslulého právníka, který vešel ve známost případem takzvaných atomových špionů Julia a Ethel Rosenbergových. Za projektem stojí režisérka Ivy Meeropol, která je jejich vnučkou a dodává tak filmu osobní přesah. Její dílo mělo světovou premiéru v loňském roce na New York Film Festival a vy už si ho teď můžete pustit doma. 

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!