Hvězdné léto pod Žižkovskou věží nabídne premiérovou francouzskou komedii i akustické koncerty

Hvězdné léto pod Žižkovskou věží nabídne premiérovou francouzskou komedii i akustické koncerty 

Od 1. července do 2. září se podruhé otevírá letní scéna pražského Divadla Kalich pod Žižkovskou televizní věží. Tentokrát nabídne čtyřicet dva inscenací včetně premiérové komedie TIK TIK a šest akustických koncertů domácích interpretů.

Padesát osm večerů s divadelními představeními a hudebními vystoupení letos chystá Hvězdné léto pod Žižkovskou věží. Repertoár prázdninové scény se bude opírat o produkci domovského Divadla Kalich a Komorního divadla Kalich, Divadla Palace, Divadla Verze a také Činoherního studia Bouře.

Prvního září se v premiéře uskuteční komedie TIK TIK francouzského dramatika Laurenta Baffie, v níž se představí Tereza Kostková, Eva Josefíková nebo Jaromír Nosek. Odehrávat se bude v čekárně psychiatra, kde bude každý z hrdinů trpět svým „tikem“.

Mezi další highlighty druhého ročníku budou patřit stálice scény, ať už hudební retrokomedie Zločin v Posázavském Pacifiku v režii Ondřeje Havelky, který se zároveň objeví v titulní roli, kabaret s mixem nejpopulárnějších televizních scének Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse s názvem Jak Kubrt se Sněhurkou jeli vlakem nebo autorská komedie Petra Kolečka Dvě noci na Karlštejně.

Chybět nebude ani Kolečkova hra Federer-Nadal nebo oblíbená one man show Caveman. I tentokrát se můžou návštěvníci těšit na jevištní talk show moderátora Jana Krause, v níž poodhalí vzpomínky na svůj život.

Hudební část programu přinese akustické sety známých českých interpretů, na pódiu se objeví Ondřej Havelka a Melody Makers, Tomáš Klus, Michal Hrůza, František Nedvěd, 4TET nebo Daniel Landa.

„Připravili jsme řadu nezbytných hygienických a bezpečnostních opatření, aby se u nás mohli diváci bavit bez obav. Prostory budeme dezinfikovat speciálními prostředky, navíc jsme pořídili ozónové čističe vzduchu od virů a dezinfekce bude k dispozici hned na několika místech,“ nechat se slyšet producent pořádajícího Divadla Kalich Michal Kocourek.

Kromě hygienických opatření budou zajištěny také podmínky pro případ nepříznivého počasí. Chránit diváky před deštěm nebo ostrým sluncem bude i letos lehká střecha nad hledištěm.  

Podívejte se na další tipy na letní scény v Praze i na výběr z celé republiky

Foto: Divadlo Kalich

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!